Samsun Fuar ve Kongere Merkezi'nin ev sahipliğinde ikinci kez kapılarını açan TÜYAP Samsun Mobilya Fuarı, firmaların yüzünü güldürdü. Fuarda stant açan mobilyacılar, Samsunlulardan yoğun talep gördüklerini belirterek, her geçen sene çok daha iyi bir organizasyonla ağırlandıklarını kaydetti.

ALANIN TAMAMI DOLDU

Samsun Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİD) Başkanı ve 19 Mayıs Mobilya'nın sahibi Erkan Malkoç: "Samsun, Türkiye'nin fuarları ile özdeşleşmiş şehirlerinden birisi. Bu özelliği kaybolmak üzereyken TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ile yeniden canlanmaya başladı. Artık mobilyada başta olmak üzere yılda 7-8 tane fuar yapılıyor. Mobilya sektörü açısından Samsun bölgenin tek fuarının yapıldığı ve Türkiye'de 7-8 tane üretim çıktısı olan şehrinden birisi. Biz burada hem iç pazardaki etkinliğimizi artırmak hem de yabancı misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı olarak ikincisini düzenlediğimiz mobilya fuarından oldukça memnunuz. Katılımcılar fuar alanımızın tamamını doldurdu. Fuar ziyaretçilerimizinde gelmesiyle oldukça bereketli geçiyor."

HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

Almodi Mobilya'nın sahipleri Bülent Alışır -Celal Alışır: "Almodi mobilya olarak fuara ikinci kez katıldık. Fuarla ilgili geçen seneye oranla daha iyi hedeflerimiz ve beklentilerimiz var. Ürün grubu olarak modern, orta grup ve orta grubun üstünde ürünler üretmekteyiz. Bu seneki fuarın da hayırlı ve güzel bir şekilde geçeceğine inanıyoruz. Samsun'da böyle fuarların olması gerekiyor. Her sene üstüne koyarak gidersek, Samsun mobilya anlamında hak ettiği yerlere gelecektir. Herkese hayırlı fuarlar diliyoruz."

YORUCU AMA ÇOK KEYİFLİ

Modada Country Mağaza Müdürü Gönül Erbenzer: "Geçen yılki fuara göre çok daha güzel. Fuara katılanlar büyük özen göstermiş ve tüm mobilya firmaları kendi adına bir çaba sarf etmiş. Fuar yorucu ama çok keyifli. Modada Country olarak, fuarda kendi üretimlerimizi sergiliyoruz. Umarım fuarda bulunan tüm firmalar emeklerinin karşılığını alır. Fuar sonrası güzel dönüşler olur. Herkese iyi fuarlar."

GÜZEL DÖNÜŞLER ALIYORUZ

Recep Eker Oturma Grupları'nın sahibi Recep Eker: "Fuar bizim için çok olumlu geçiyor. Fuarı düzenleyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tarz organizasyonların hem Samsunumuz hem de Karadeniz için çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda standımızı ziyaret eden müşterilerden güzel dönüşler alıyoruz. Geçen yıl ki fuara katılmadığım için çok pişman oldum. Bu sefer katılmak istedim ve fuara katılmaktan çok memnun kaldım."

İLGİ OLDUKÇA YOĞUN

Modisa Mobilya'nın sahibi Serkan Şahin: "Fuar geçen seneye göre daha aktif. Bu sene fuara biraz daha emek verdik. Acemilikten amatörlüğe geçtik. Nasipse bir sonraki sene profesyonelliğe adım atacağız. Halkımızda oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Fuarın toptancı arkadaşlarım için hayırlı geçmesini diliyorum. Biz, hem iç hem de dış piyasaya hitap ediyoruz. Bu bir tanıtım işi. Herkes elinden geldiğince firmasını tanıtacak. Fuarın herkes için iyi geçmesini diliyorum.

BEKLENTİLERİMİZ YÜKSEK

Afacan AVM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Abanoz: "Fuar bizim için oldukça güzel gidiyor. Mobilya fuarına TÜYAP yetkilileride çok önem veriyor. Fuara Samsun dışında çevre illerden de ilgi var. Fuardan beklentimiz yüksek."

KATILIMCI SIYISI ARTTI

Eker Kanepe Yatak Baza ve Oturma Grupları'nın sahibi Fahrettin Eker: "Fuar beklentimizin çok çok üstünde oldu. Geçen seneye oranla katılımcı sayısında yaklaşık yüzde 50 artış var. Katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyoruz. İnşallah ziyaretçileri mahçup etmeyiz."

HAREKETLİ GEÇECEK

Nihat Korkmaz Mobilya Müdürü Fail Şahin: "Fuar, her zaman maddi açıdan bizler için çok faydalı. Ölü bir sezondan çıktık. Bu anlamda fuarın güzel bir hareket getireceğine inanıyorum. Mağazamız Karadeniz Bölgesi'nde tek. Ham ahşap üzerine, bütün mobilya üreticilerine hizmet veriyoruz ve perakende satışlarımız da var. Malzemelerimizi ham olarak alırız ve müşterilerimize satarız. Dilerlerse müşterilerimiz boyalı ve döşeli olarakta yapabiliriz. Genelde hep ağaç üzerine çalışıyoruz."

Emre PANK