SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN: SAMSUN KADIN DOSTU KENT

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Gün nedeniyle yaptığı açıklamada, kadınların toplumsal hayatın merkezinde yer alan vazgeçilmez kıymetler olduğunu söyledi. Şahin açıklamasında, "Türk kadını millet hayatımızın her döneminde diğer milletlerin kadınlarına oranla önemli roller üstlenmiştir. Özellikle Kurtuluş mücadelesinde sergilediği güçlü, cesur, vatansever tutumuyla destanlaşmıştır. Cumhuriyete giden yolda gerek cephede, gerek cephe gerisinde aktif görev üstlenmiştir. Kadınlarımıza sergilemiş olduğu bu mücadelede, toplumun tüm bireylerinin destek olması, çalışma azmi, iradesi ve özgüveni olan kadınlarımıza yardımcı olunması büyük önem taşımaktadır" dedi.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Vali Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Dünya Kadınlar Günü'nde, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kadınların sorunları dile getirilmekte, edinilen deneyimler paylaşılmakta ve kadınların toplumdan beklentileri vurgulanmakta, böylelikle kadınlar arası dayanışmanın en güzel örneklerinden biri sergilenmektedir. İlimiz, kadın dostu kent olma adına taahhütte bulunan ve başta Valiliğimiz olmak üzere yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte birçok çalışma yapan kenttir. Bu duygu ve düşüncelerle '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi bakımından çalışmaların artarak devam etmesini diler, yürekleri sürekli sevgi dolu başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım."

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: Gününüz kutlu olsun

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, kadının toplumun en önemli parçası olduğunu belirterek, "Kadının her şeyden önceki görevi anneliktir. Çünkü çocuklarımızı, gelecek nesillerimizi yetiştiren bir annedir. Aynı zamanda kadınlar toplumun göstergesidir. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına verdiği değer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Kurtuluş savaşında cephede cephane taşıyan, savaşta askerlerle omuz omuza savaşan şanlı tarihimize isimlerini yazdıran Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı'da bir anne bir kadın olduğunu asla unutmamalıyız. Aynı zamanda 15 Temmuz'da özellikle kadınlar ön saflarda yer alarak darbe kalkışmasına karşı kurtuluş savaşındaki duruşunu tekrar göstermiştir" dedi. Togar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bugün 14:00'da belediye düğün salonunda kadınlara özel düzenleyecekleri ''İslam'da Aile ve Kadının Yeri'' konulu konferansa vatandaşları davet etti.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt: Kadın onuru insanlık onurudur

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile nedeniyle bir yayımladığı mesajında, kadın onurunun insanlık onuru olduğunu ifade etti. Kurt, mesajda şu ifadelere yer verdi: "Medeniyetimizde kadınlarımızın çok önemli bir yeri vardır. Kadına büyük değer veren bir peygamberin ümmeti olarak kadın haklarını gözetmekteyiz. Kadın onuru insanlık onurudur. Kadınlarımızın onuru gözetilmelidir. Bu bağlamda, kadına yapılan her türlü şiddetin ve baskının önüne geçilmelidir. AK Parti iktidara geldiği günden bu yana 'kadına karşı yapılan ayrımcılık ırkçılıktan beterdir' düsturu ile kadına şiddetin önüne geçmek için her türlü çalışmayı yapmakta ve bunu anayasal güvence altına almaktadır. Kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı her türlü sorunlarını ortadan kaldırmak ve kadının sosyal yaşamda hak ettiği yerde olması için çalışıyoruz. Yeni Türkiye'nin inşasında ve 2023 vizyonun hayata geçmesinde kahraman kadınlarımızın emeklerinin büyük olacağını temenni ediyor, başta İslam coğrafyamızda yaşayan kadınlarımız olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.'

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş: Her türlü övgünün üzerinde

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Aile dokusunun mihenk taşı, şefkatin, fedakarlığın, sabrın ve özverinin sembolü olan kadınlar her türlü övgünün ve saygının üzerindedirler" dedi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Kadın, Türk milletinin kültüründe de, dini inançlarında çok önemli bir yere sahiptir. İstiklal mücadelesinde Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Halide Edipler cephede erkeklerle birlikte isimlerini unutulmazlar listesine yazdırmıştır. Bu ülkenin, milletin bekası için geride sevdiklerini bırakarak gözlerini kırpmadan büyük bir mücadeleye giden ve sonuçta da hayatlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve dualarla yad ediyorum" dedi.

KADINLAR SİYASETİN İÇİNDE

Köktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "AK Parti olarak her zaman kadını kamusal alanda sıkışan, ötekileştiren, ayrımcılık yapılan bir anlayışta değil, tamamen işin merkezinde, siyasetin içinde bir anlayış içinde gördük. Biz bu işin hiç bir zaman lafını yapmadık. Her zaman icraatını yaptık. Kadınların siyasal hayata, yönetime katılması, demokratik mekanizmalara dahil olmaları da onların en temel vatandaşlık haklarıdır. Her türlü zor şartlarda mücadele etmesini bilen, dünyaya faydalı, iyi insan yetiştirme gayreti ile her türlü fedakarlığı gösterebilen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım."

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan: Nene Hatunlar hep var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "15 Temmuz hain darbe girişiminde, Şerife Bacıların, Nene Hatunların, Kara Fatmaların 2016 yılı Türkiyesinde yaşadığını gördük. Devleti, bayrağı, vatanı ve milleti için tankların, mermilerin önünde duran da çocuklarını meydanlara gönderen onlardı" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, kadının mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı olduğuna dikkat çeken Karaaslan, "Kadın, topluma yön verendir. Kadına verilen değer, o toplumun medeniyet seviyesinin göstergesidir. Peygamber Efendimiz 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyerek kadının hayattaki yerinin önemini asırlar öncesinden vurgulamıştır. Ülkemizde ve dünyada her yıl 8 Mart günü, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. 8 Mart tarihi kadınların, daha fazla fırsat eşitliği ve daha huzurlu yaşam taleplerini dile getirdiği, bir kadın olmanın ötesinde insan olarak daha fazla saygı görmek istedikleri günün adıdır" dedi.

DAHA GÜZEL BİR DÜNYA

Türk kadınının geçmişten bugüne tarihimizin her bölümünde sahne aldığına dikkat çeken Karaaslan, şu ifadelere yer verdi: "Devletin ve milletin varlığını sürdürmesi için her şeyi yapmış, yeri geldiğinde canını hiçe saymıştır. 15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe girişiminde, Şerife bacıların, Nene hatunların, Kara Fatmaların 2016 yılı Türkiyesinde yaşadığını gördük. Devleti, bayrağı, vatanı ve milleti için tankların, mermilerin önünde duran da, çocuklarını meydanlara gönderen onlardı. Hepsinden Allah razı olsun. AK Parti hükümetleri olarak 2002 yılından itibaren kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önlenmesinde, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Kadının siyasette, ekonomide, iş dünyasında, üretimde hak ettiği noktada olması için çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kadınlarımızı rahmetle anarken, başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en kalbi duygularla kutluyor, kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında temsil edildiği daha güzel bir dünya diliyorum''

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok: Ezilen değil, sevilen olmalı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadının bir anne, bir eş ve hayatın bütün alanlarında etkin birey olarak saygın bir yeri olduğuna vurgu yaptı. Belediye olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Başkan Tok, göreve geldikleri günden bu yana kadınlarımızla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Kadınların anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda fedakarlık gösterdiğine işaret eden Başkan Tok, "Kadınların, gösterdikleri fedakarlığın, annelik duygusu ve ailesini ayakta tutma çabasının her türlü takdirin üzerindedir. Erkeği yetiştiren kadındır. Kadın ezilen değil sevilen olmalıdır" dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz: Ailenin temel parçası

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, kadınların hem toplumun hem de ailenin temel parçası olduğunu belirtti. Başkan İkiz, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kadınlara, bize demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan ülkelerden daha önce seçme ve seçilme hakkını vermiş bir ülkeyiz. Bizler, cenneti annelerin ayağının altına seren bir dinin mensupları, hem yönetimde hem de aile içerisindeki vakur duruşuyla örnek teşkil eden Hayme Anaların, Nene Hatunların, Kara Fatmaların torunlarıyız. Bizler 15 Temmuz'da kendi canlarından geçen analara ve bacılara sahip bir milletiz. Kendi kadim kültür ve medeniyetimizi ve yaşadığımız zamanı, sahip olduğumuz bu yüce mirasın, incelik ve feraseti çerçevesinde tefekkür ediyoruz. Kadın erkek fırsat eşitliğinin pekiştirildiği ülkemiz kadınlarının, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim"

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel: Cephede hep yiğit kadınlarımız var

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 'Kurtuluş Savaşı'nda da 15 Temmuz'da da cephede yiğit kadınlar vardı' dedi

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Kadınlarımıza yönelik haksız, adaletsiz tutuma karşı hep birlikte mücadele ediyoruz. Kadını yok sayan erkek, kendi yarısından da vazgeçmiş demektir. Kadınlar, istismar edilmek değil, saygı görmek istiyor. Kimse kadınların bu isteklerine kulak tıkayamaz, sırtını dönemez. AK Parti olarak, bugüne kadar kadınların hak arayışında yanlarında olduk. İstismar edilmelerine karşı çıktık" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç: Bir gün değil, her gün 8 Mart

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kadınlara yönelik yaptığımız yatırımlarla sadece 8 Mart'ta değil, her gün kadınlarımızla birlikteyiz" dedi. Başkan Genç yayımladığı mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, tüm dünya kadınlarının eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olduğunu kaydetti. Kadınların geleceği, refahı, mutluluğu ve psikolojik olarak sağlıklı olmaları için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Genç, "Biz sadece 8 Mart'ta değil, her gün kadınlarımızla birlikteyiz. Bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile kadınlarımız eğitimden sağlığa, spordan psikolojik danışmanlık ve meslek edindirme kurslarına kadar birçok hizmetten faydalanıyor. Yine Kadınlarımız için Aile Birimi ve Aile Okulları, kurs merkezleri kurduk, mahallelerimize Hanım Konakları yapıyoruz' dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı: Hayatımızın kıymetlisi

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, 'Kadınların istihdama katılması ve sosyal hayat içerisinde hak ettikleri yerde olması için sürekli bir çalışma halindeyiz. Kadınlar, hayatımızın kıymetlisidir' dedi. Kadınların, Türkiye'nin değişim ve gelişim sürecinde önemli bir faktör olduğunu ifade eden Taşçı, 'Bizler, cenneti annelerin ayakları altına seren bir dini yaşıyoruz. Her kadına bir anne gözüyle bakıyoruz. Hayatın her alanında, olmazsa olmaz bir değer olan kadınların hakkını asla ödeyemeyiz. Bugün gelinen nokta itibari ile başta siyaset ve iş dünyası olmak üzere hayatın her alanında üstlendikleri zorlu görevlerin üstesinden gelen kadınlar, ülkemizin değişimi ve gelişimi için de önemli bir faktördür. Bu anlamda tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum'

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar: Toplumun temel direği

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadınlarımız ailenin ve doğal olarak da toplumun temel direğidir. Kadınlarımızın iyi şartlara kavuşması demek, toplumun çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir. Güçlü omuzlarında Türkiye'yi yükseltecek kadınlarımızın gününü en samimi duygularımla kutluyorum. Kadınlar için önemli olan bu günün yılın bir günüyle sınırlı kalmaması dileğiyle kadına şiddetin olmadığı, saygıda kusurun edilmediği çevremizde açan en güzel çiçekler olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun"

ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli: Şiddet engellenmiyor

ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, kadınların toplumda büyük sorunlar yaşadığını ifade etti. Kadına yönelik şiddetin, göstermelik yasa ve uygulamalarla devlet tarafından da olağanlaştırılmaya çalışıldığını savunan Özkefeli, "Kadınlar güldüğü için, ayrıldığı için, çalışmak istediği için yani kendi kararlarını vermek istediği için üstelik en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldü, eziyet gördü. Bu şiddet hala devam ediyor. Ne yazık ki ülkemizde kadınlarımızın büyük bir kısmı hala ne eşini seçebiliyor, ne işini ne de ülkesini yönetecek kişileri. Ama babasının kızı, kocasının karısı, çocuklarının annesi olmaktan sıyrılıp 'kendisi' olmayı başarabilmiş kadın sayısı o kadar azaldı. Pek çoğu hala 'saçını süpürge yapmanın' en büyük erdem olduğunu sanıyor. Hala gerideysek; hala eşit değilsek, hala öldürülüyor, tecavüze uğruyor, emeğimizin karşılığını alamıyorsak; sesimizi yükseltmek, duyurmak için güçlerimizi birleştirmek için elbette 'hayır' diyeceğiz" dedi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu: Sırtımız yere gelmez

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, kadının toplumdaki yeri ve öneminin 15 Temmuz gecesi bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti. Topaloğlu mesajında, 'Şehit annelerimiz başta olmak üzere, milletlerin gelişmesinde ve ilerlemesinde etken role sahip olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. 15 Temmuz gecesi Samsun'da bulunan ve meydandan bir dakika bile ayrılmayarak demokrasi nöbetinde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan gibi, ilçemizin kurtuluş savaşı kahramanı Fatma Çavuş gibi dik duran kadınlarımız olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti'nin sırtı yere gelmeyecek ve ülkemizin gelişmesinde büyük rol almaya devam edeceklerdir" ifadelerine yer verdi.