'Mobilya ve Dekorasyon Ürünleri Tasarım Yarışması'nda stant, yatak odası, yemek odası, koltuk takımı, baza-başlık, ofis ve televizyon ünitesi kategorisinde 1. olan firmalar için TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde ödül töreni düzenlendi. Tasarımları 1. olan firmalara ödüllerini Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu verdi.

Başarılı bir fuar daha geçirdiklerinin altını çizen TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer, 'Amacımız Samsun'da mobilya üretiminin markalaşması, Ar-Ge ve inovasyona teşvik edilmesi ile birlikte ihracat kapılarının ardına kadar açılmasıdır. Buna hizmet etmek için tasarım yarışması yapmaktan gurur duyuyorum. MOBİD ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile tasarım yarışmasını düzenledik. Ödül alan firmalara teşekkürlerimi sunuyorum. Yurt dışından ve içinden gelen bütün heyetler bu yıl hem stantların kalitesini hem de ürünlerin tasarımlarını çok beğendiler. Herkesin emeğine sağlık' dedi.

Ödül törenini ve konuşmaların ardından ödül alan firmalar ve protokol üyeleri fuarı gezerek stantlar hakkında bilgi aldılar.