Hak-İş Samsun İl Temsilcisi Ziya Uzun, Devlet Su İşleri (DSİ) Çarşamba Ovası Su ve Drenaj Başmühendisliği'nde temizlik işlerinde çalışan işçi Ahmet Aydın'ın,TES-İŞ Sendikası Samsun Şube Başkanı Nakif Yılmaz ve TES-İŞ'e bağlı işçilerin imzalarının olduğu bir dilekçenin ardından işten atıldığını iddia etti.

İŞTEN ÇIKARILMAK BU KADAR BASİT Mİ?
Bir sendikanın tavsiyesi ile işten çıkarılmanın akıl almaz bir olay olduğunu ifade eden Hak-İş Samsun İl Temsilcisi Ziya Uzun, ''Sendikalar bir kişiye bir ekmek daha nasıl kazandırırız diye mücadele verirken, taşeron olarak 10 yıldır çalışan bir arkadaşımızın işten çıkarılmasına gönlümüz razı değil. O evrakta, TÜRK-İŞ Samsun İl Temsilcisi ve TES-İŞ Şube Başkanı Nakif Yılmaz'ın imzası var. Hayatım boyunca böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum. Çok şaşkınım. Arkadaşımız dolandırıcılıkla suçlanıyor, bunun ispatını istiyoruz. İmzası olan arkadaşların TES-İŞ üyesi olduğu bilgisini aldık. Hiçbir yöneticinin imzası yok. İşten çıkarmak bu kadar basit mi? İşçi disipline sevk edilir. Sendikalar orada olur. Eğer arkadaşımız bir suç işlemişse, biz de aynı disiplin kurulu içinde olalım, gerekene biz de imza atalım. Doğru bulmuyoruz bu yaklaşımı. Sonuçta iki yavrunun babasının işsiz kalması söz konusu. Yok yere, bir sendikanın desteği ile işten atılması akıl alır gibi değil. Konunun takipçisi olacağız yargı yoluna başvuracağız'' dedi.

İSPAT İSTİYORUM
İşine son verilen temizlik işçisi Ahmet Aydın ise, ''İşyerinde araç isteme konusunda ufak bir sürtüşmemiz olmuştu. O olayın ardından bana taraf oldular ve sendika aracılığıyla işten çıkarılmama neden oldular. Ben yüz kızartıcı herhangi bir suç işlemedim, belgede yazan dolandırıcılık iddiasını kabul etmiyorum. İspatlamalarını istiyorum. İşten kovuluğumu, kurumumdan değil, yeni sözleşme olan şirketten öğrendim. Bana listede isminiz yok, 2 Şubat'tan itibaren işsizsiniz, dediler. Mücadelemi bağlı bulunduğum sendikanın çatısı altında sonuna kadar sürdüreceğim, işe dönüş için ne gerekiyorsa yapacağım'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU