Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. tarafından işletilmekte olan ve 10 Ekim 2016 tarihinde hizmete açılan Gar-Tekkeköy hattı ile 30 kilometreye çıkan Samsun hafif raylı sistem hattında güvenli, konforlu ve kesintisiz toplu taşım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yürütülen çalışmalarda personeller yirmi dört saat esasına göre bakım ve onarım faaliyetlerini sürdürüyor. Bakım-onarım ekibi tarafından devam eden çalışmaların yanı sıra hem gelişen teknoloji hem de kurumsal yenilik ve gelişmeler kapsamında Bakım-Onarım Müdürlüğünde görevli mühendis, tekniker ve teknisyenlere yönelik teknik kapasitenin arttırılmasını hedefleyen eğitimler aralıksız olarak sürdürülüyor.

SAMULAŞ'ta Şubat ve Mart ayını kapsayacak şekilde planlanan teorik ve uygulamalı teknik eğitimler yerli tramvay Panorama ve mevcut hafif raylı sistem araçları ile raylı sistem enerji hattını kapsadı. Bu kapsamda yapılan eğitimlerde Bakım-Onarım Müdürlüğü Mekanik ve Elektrik Bakım ekibine IFE Mühendislik tarafından Panorama tramvayına ait kapı sistemleri teknik eğitimi, Bakım-Onarım Müdürlüğü Havai Hat Bakım ekibine ABB Firması proje mühendisi Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi Enes Aysel tarafından DC trafo eğitimi, negatif pano, proje okuma ve saha uygulamaları eğitimi, Tekkeköy hattını yapan firma tarafından trafik kontrol merkezi, havai hat bakım ve elektronik sistemler bakım personellerine yönelik scada eğitimi verildi. Ayrıca Panorama tramvayını üreten firmada görevli Mekatronik Mühendisi Turan Özoğuz tarafından bakım-onarım personellerine yönelik olarak proje okuma eğitimi verilirken, aynı firmadan Elektrik Mühendisi Gökhan Kurt ve Bilgisayar Mühendisi Salih Akın tarafından araç bilgisayarı ile araç kontrol ve kumanda sistemi konularında bilgiler aktarıldı.

Teknik eğitimler hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. Bakım-Onarım Müdürü Ziya Kalafat, 'SAMULAŞ olarak teknik eğitimler olmazsa olmazımız. Özellikle bakım-onarım personelimizin almış olduğu teknik eğitimler ile gelişen teknolojiye ayak uydurmalarına ve yenilikleri yakından takip etmelerine olanak sunarken, bilgilerinin sürekli canlı kalmasını sağlıyoruz. Ayrıca önümüzdeki ayları kapsayacak yeni eğitimlerin programını yapmış bulunuyoruz. Amacımız Samsun'da toplu taşımacılık hizmetinden faydalanan her vatandaşımızın güvenli, konforlu ve kesintisiz toplu taşım hizmeti almasını sağlamak' dedi.