Dünyada birçok televizyon kanalının da takip edeceği 145,3 metre serbest dalış dünya rekoru denemesi, Fatsa'nın Fener Ada kuyularında dünya şampiyonu milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy tarafından yapılacak.

Fatsa Ticaret Borsası'nda düzenlenen basın toplantısında milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy ile Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Osman Carlı, dünya rekoru denemesiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

145,3 metre serbest dalış dünya rekoru denemesini 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapacağını söyleyen milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, 'Fatsa'da bu dünya rekoru denemesinin gerçekleşmesinde Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Osman Carlı'nın katkısı çoktur. Aslında buraya ilk gelişimde aklımda dünya rekoru denemesi yoktu. Amacım, Osman kardeşimin davetiyle Fatsa'nın doğal güzelliklerini görmek ve gezmekti. Bu düşüncemiz farklı fikirlerle şekillenerek dünya rekoru denemesine dönüştü. Bu süreçten sonra bir program ve çalışma içerisine girdik. Gerekli fizibilite çalışmalarını yaptık. Dünya rekoru denemesini yapacağımız tarihi 30 Ağustos Zafer Bayramı günü olarak belirledik. Ayrıca rekor denememizde yapacağımız dalış uzunluğuna 145,3 olarak karar verdik. 1453 İstanbul'un fethinden esinlenerek dalış mesafemizi belirledik ve dünyada bu derinliği ilk dalan biz olacağız' diye konuştu.

Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Osman Carlı ise, 'Fatsa'da 145,3 metre dünya rekoru denemesi için, ilçemize davet ettiğim Devrim Bey ile rekor deneme alanını gezdik. İlçemiz açısından büyük öneme sahip olan bu rekor deneme, ilçemize gelen 103 spor kanalı tarafından dünyaya canlı yayın olarak sunulacaktır. Aynı zamanda bu dünya rekoru denemesi için ilçemize gelecek olan Guinness dünya rekoru teknik ekibi ile ilçemizin adı dünya tarihine geçecektir. İlçemizin tanınmasında büyük etken olacak bu yarışmada, ilçemizde bulunan bütün sporcu arkadaşların destek ve yardımlarını bekliyoruz' şeklinde konuştu.