Türkiye'nin havacılıkta aldığı mesafeyle ilgili rakamları paylaşan Yıldırım, İstanbul'da yapılacak yeni havalimanının dünyanın en büyüğü olacağını dile getirdi.

Havalimanının Türkiye'ye ekonomik katkılarını da anlatan Yıldırım, 'Türkiye sadece karayolunda değil, havacılıkta da çok ciddi mesafeler aldı. 'Hava yolu halkın yolu' diyoruz.

Tam anlamıyla Türkiye'nin dünya havacılığından aldığı pay 2003'te yüzde 0.45'ti; 1 bile değil, yarım bile değil. Şimdi yüzde 2, tam 4 kat. 2003 yılında 60 noktaya dünyada uçuş yaparken, bugün 261 noktaya uçuş yapıyoruz. Dünyada uçuş noktasını bu kadar arttıran başka ülke yok, dünyada bir numarayız. İstanbul Atatürk Havalimanı bu sene Londra ve Paris'ten sonra 3'üncü oldu.

Biz göreve geldiğimizde ilk 10'a giremiyordu. Havacılıkta çalışan sayısı 65 bindi, 200 bine çıktı. Göreve başladığım zaman 2 bin pilot vardı, şuanda 8 bin 500-9 bin pilot var. Şimdi kapıda pilotlar Türk Hava Yoları'nda işe girmek için sıraya giriyor. Yeni İstanbul havalimanı dünyanın en büyüğü olacak, 150 milyon. Biz vatandaşlara bir çukur gösterdik. Kömür çıkarılan, çok zor tutuşan, kokusundan durulmayan kömür, orası delik deşik olmuş.

Bu örselenmiş çukuru verdik. Dedik ki, 'siz buraya bir havaalanı yapacaksınız, 30 katrilyondan fazla yatırım yapacaksınız, 25 yıl işleteceksiniz, 25 yıl boyunca da bize kira olarak 80 katrilyon para vereceksiniz. 25 yıl sonunda da bize bu havalimanını vereceksiniz' diye konuştu.