Birçok kadının ortak derdi saç rengini açmak. Kuaförlerde yapılan işlemler saça oldukça zarar vermekte. Peki saç rengini açmanın doğal yolları var mıdır? Evet.

Ancak doğal yollarla açılan saçlar hemen istenilen renge ulaşmayabilirler. O yüzden de istenilen tona ulaşılana kadar işlemleri tekrarlamanız gerekir.

Boyalı saçlardaki etki, doğal saçlara oranla daha fazla olmayabilir. Saç rengini doğal yollarla açmanın birçok yolu var

İşte saç rengini açmanın doğal yolları:

* Papatya suyu ile saç rengini açma

Saçınızın tamamının renginin açılması için saçınız komple bu suyla ıslatın. Sadece saçlarınızın uçları açılsın istiyorsanız da saçınızı at kuyruğu yapıp uçlarına uygulayabilirsiniz. Son olarak ince uçlu bir tarağı bu suya sokup, bu tarakla saçlarınızı tarayın. Papatya suyunu saçınıza sürdükten sonra en az yarım saat güneşe çıkıp sonra saçınızı durulayın. Bunu 2-3 günde bir yaparsanız saç renginiz 2-3 ton açılacaktır.

Papatya suyu nasıl hazırlanır?

Bir avuç papatya ve 1 bardak suyu kaynayıp, rengi sarıya döndüğü zaman ocaktan almalısınız (turuncuya dönerse kullanmayın) Suyun içerisinden papatya tanelerini süzüp soğumaya bırakın

* Bal ile saç rengini açma

1 yemek kaşığı bal ile 1 bardak sıcak suyu karıştırarak balı eritip, saçınıza uygulayın. Yarım saat - 45 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayın. Dilerseniz bal ile aynı miktardaki zeytinyağını da karıştırarak saçınıza uygulayabilirsiniz.

*Tarçın ile saç rengini açma

Toz tarçını suyla yada saç kreminizle karıştırarak uygulayabilirsiniz. Eğer su ile karıştırarak kullanacaksanız, macundan biraz daha sıvı bir kıvam yakalamanız gerekiyor. İyice saçınızda dağılmasını sağlamak için ise sık dişli bir tarak kullanmanızı tavsiye ederim.

Saç kremi içerisinde toz tarçın karıştıracaksanız oran 1 kaşık saç kremine 2 kaşık toz tarçın şeklindedir. Gece yatmadan önce iki malzemeyi karıştırıp saçınıza masaj yaparak yedirin ve sabah kalktığınız zaman saçınızı iyice yıkayın

* Limon ile saç rengini açma

Limon suyunu direkt ıslak saçınıza uygulayıp 15-20 dakika güneşte bekletip saçınızı yıkayın. Ancak limonun asitli yapısının saça zarar verme ihtimaline karşın eşit miktarda su ile karıştırıp uygulamak daha sağlıklı olacaktır. Bu şekilde yaparsanız bir kaç saat güneşte kalmalı saç.

* Karbonat ile saç rengini açma

Banyoda ıslak saçlarınıza bir kaşık karbonatı serpip ve tüm saçınıza yedirin ama dikkat edin. Ayda 1 defadan fazla uygulanmamalıdır.

Gelin şimdi de bu malzemelerden bir sprey karışımı yapalım;

1 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş su, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı karbonat, 1 çorba kaşığı deniz tuzu, 1 tatlı kaşığı tarçın karıştırılır. Karışım sprey şişesine konup, denize giderken yanınıza alın. Islak saçınıza sıkıp güneşe çıkın. Yarım saat ile 1 saat arası denize girmeden beklerseniz saç renginizin yavaş yavaş açıldığını görebilirsiniz.