İstanbul Sultanbeyli'de bir çöp kutusunda meydana gelen patlama sonucu 2 kişi yaralandı.

Sultanbeyli Fatih Bulvarı üzerinde bir çöp kutusunda saat 15.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Patlama sonrası olay yerine gelen polis ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Görgü şahitleri, patlamanın aniden olduğunu söyleyerek, "Birden patlama oldu. Herkes kaçıştı" dediler.

İKİCİ PATLAMA GAZİOSMANPAŞA'DA

İstanbul Gaziosmanpaşa'da ise bugün Mevlana Mahallesi, Hekimsuyu Caddesi üzerindeki Spor Tesisi otobüs durağına saat 13.00 sıralarında henüz kimliği belirsiz yüzü maskeli ve silahlı 2 kişi, bantla sarılı koli bırakıp yaya olarak kaçtı. Çevredeki vatandaşlar kolinin içinde bomba olma ihtimali üzerine durumu polise bildirdi. Gelen polis ekipleri önce otobüs durağı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Cadde çift yönlü araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bu arada, durağın yanındaki yaya üstgeçidi de geçişlere kapatıldı.

Olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı. Özel kıyafet giyen bomba imha ekipleri, fünye ile koliyi patlattı. Kolinin içinden piknik tüpü çıktı. Ardından bomba imha ekipleri yine aynı şekilde fünye ile patlattı. Şiddetli patlamanın etkisiyle otobüs durağında büyük hasar oluştu. Otobüs durağı çevresinde delil toplayan polis, piknik tüpünü bırakıp kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Çalışmalara polis helitkopteri de havadan destek verdi. Meraklı vatandaşlar polisin çalışmalarını cep telefonlarına kaydetti. Yaklaşık 1 saat kapanan cadde incelemenin ardından trafiğe açıldı.