AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret etti.
AK Parti Genel Sekreteri Gül, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Anayasa ile ilgili yaptığı değerlendirmede, mevcut sistemin deve kuşuna benzediğini söyleyerek, 'Şu anda kuvvetler ayrılığı mevcut sistemde yok. Aslında mevcut sistemde, parlamenter sistem saf haliyle uygulanmıyor. Deve kuşu gibi. Deve mi değil, kuş mu değil. Ne olduğu belirsiz bu sistem ülkemize patinaj yapıyor. 15 yıldır iktidarda olmamız sistemin vermiş olduğu düzenden kaynaklanmıyor. Karizmatik bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan'a bu halkın destek vermesinden kaynaklanıyor' dedi.

'Almanya devlet kanalı 'hayır' kampanyası başlattı'
Halkın hayırcılara bakması gerektiğinin altını çizen Gül, Almanya devlet kanalında bile 'hayır' kampanyası başlatıldığını ifade etti. Gül, 'Hayır diyenlere bakın. Almanya devlet kanalında bu sistemin Türkiye için nasıl aleyhte olacağını söylüyorsa, yalan yanlış bilgilerle Türkiye'deki bir referandumla ilgili hayır kampanyası oluyorsa, vatandaşlarımız bunu çok iyi okuyacaktır' ifadelerine yer verdi.

'Terörle mücadelede 40 yıldır girilmeyen yerlere girdik'
Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirten Gül, 'Terörle mücadelede 40 yıldır girilmeyen, inlerine girdik. Şu anda Lice'de operasyonlarımız kararlılıkla sürüyor. PKK terörü çok büyük kayıp verdi. inşallah onları eylem yapamaz hale getireceğiz. Aynı şekilde DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle de mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Hükumetimiz bu konuda kararlıdır. İşte Kandil bunun için 'Hayır' diyor. Bunu milletimiz iyi görmelidir' diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GGC Başkanı İbrahim Ay, TOKİ'nin yaptığı basın evlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, 16 Nisan'da yapılacak referandumun ülkeye hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül: “Mevcut sistem deve kuşu gibi, deve değ