Bir hafta önce Bafra'da elektrik kontağından çıkan yangın, Demir ailesinin evini kül etti.

Kalacak yeri olmayan aileyi mahalle camisinin altında bulunan lojmana geçici olarak yerleştiren Ozan Mahallesi Muhtarı Mazlum Demir, 'Şu anda çocuklarımızı caminin altına geçici olarak yerleştirdik. Hayırseverlerden bu yetimler için yardım bekliyoruz' dedi.

Evi yanan üç çocuk babası Yaşar Demir, '9 yaşında, 6 yaşında ve 25 günlük 3 çocuğum var. Evimiz ocağımız her şeyimiz yandı, ayakkabılarımızı bile alamadık. Yangın gece geç saatlerde meydana geldi. Yoğun kar da vardı. Komşularımız çaba gösterdiler ama yangın rüzgarın da etkisiyle bir an da büyüdüğü için kendimizi dışarı zor attık. Çok kötü bir şey, Allah kimseye yaşatmasın. Çok mağdur durumdayız, hiç bir şeyimiz yok. Muhtarımız olmasa, lojman olmasa sokakta kalacaktık' diye konuştu.

Yaşar Demir'in eşi Hafiye Demir de gözyaşları içerisinde yetkililerden yadım isteyerek, 'Bir evimiz olsun, başka da bir şey istemiyorum' şeklinde konuştu.

Evi yanan ve mağdur aileye giysi, kırtasiye ve gıda yardımında bulunan Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin de, 'İlk etapta ihtiyaca göre yardımda bulunduk. Duyarlı vatandaşlarımıza da buradan sesleniyorum. Her ihtiyacı karşılayacak kadar büyük bir dernek değiliz. Sivil toplum örgütlerinden ve duyarlı vatandaşlardan yardım elini uzatmasını istiyoruz' açıklamasını yaptı.