Samsun'un Bafra İlçesi Alparslan Mahallesi'nde yaşayan, doğuştan omurilik felçlisi olan ve son 2 yıl içerisinde böbrek hastalığına yakalanan 29 yaşındaki Nesime Özarslan, sosyal güvencesi olmadığı için tedavisini tam olarak yaptıramadığını söyledi.

SESİME KULAK VERİN
Anne babasının küçükken ayrıldığını bildiren Özarslan, "Doğuştan omurilik felçlisiyim, son iki yıldan bu yana da böbrek rahatsızlığım var. Maddi durumum olmadığı için tedavi olamıyorum. Yetkililere, yardımsever vatandaşlara sesleniyorum. Bana yardım edin, yıllardır bir hortuma takılı yaşıyorum. Makineye de bağlı yaşamak istemiyorum. Daha 29 yaşındayım, durumum yok, gücüm yok, tedavi masraflarını karşılayamıyorum. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza seslenmek istiyorum, ne olur sesime kulak verin. Allah rızası için bana yardım edin" dedi.

BİRBİRİMİZE TUTUNUYORUZ
Nesime Özarslan'ın bakımını üstlenen evli kardeşi Semile Deniz ise ablasının kendinden başka kimsesi bulunmadığını ifade etti. Ablasının doğuştan omurilik felçlisi olduğu için ihtiyaçlarını karşılayamadığını anlatan Deniz, "Ablamın tedavisini İstanbul ya da diğer büyükşehirlerde yaptırmak istiyoruz. Ablamın yardıma ihtiyacı var, kimsesi yok. Anne babam ilgilenmiyor. Ablama bakan sadece ben varım, başka kimse yok. Birbirimize tutunarak yaşamaya çalışıyoruz. Ablamda 2 yıl kadar önce de böbrek rahatsızlığı başladı. Bunu duyduğumda dünyam başıma yıkıldı. Kendisi idrarını tutamıyor, idrarı böbreklerine zarar veriyor. Doktorlar şimdi müdahale edilmezse ablamın diyalizi de kaldıramayacağını söyledi. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, yardımseverlere sesleniyoruz. Benim bir ablam var, bu dünyada kimsemiz yok, yardımlarınızı bekliyoruz" dedi.