Akgündüz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlmi ve Fikri Araştırmalar Topluluğu'nun davetlisi olarak geldiği OMÜ'de "15 Temmuz İhanet Darbesi ve İslam'ın Geleceği" konulu bir konferans verdi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve İlahiyat Fakültesinden Furkan Kıroğlu'nun Kur'an tilaveti ile başlayan konferansa; Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Dünyanın gidişatı insanları eninde sonunda İslam'a yönlendirecektir"

Mısır, Suriye, Afganistan gibi İslam ülkelerinde yaşanan savaşların, gittikçe yükselen İslamiyet'in sesini kısmak amacıyla çıkarıldığını ifade eden Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, bu nedenle 15 Temmuz ihanet darbesiyle İslam'ın geleceğini bir arada konuşmayı tercih ettiğini söyledi. Prof. Dr. Akgündüz, "Önce sizi İslam'ın geleceği ile ilgili ümitlendireceğiz, daha sonra ümitlerimizi karıştıran 15 Temmuz'u konuşacağız' şeklinde konuştu.

Akgündüz, Avrupa ve Rusya'da yaptığı çalışmalardan ve okuduğu yazılı kaynaklardan yola çıkarak gelecek dönemde İslam'ın bu coğrafyalarda hızla yükseleceğine inandığını belirterek, "İnsan dinsiz yaşayamaz. Dünyanın gidişatı insanları eninde sonunda İslam'a yönlendirecektir" diye konuştu.

'15 Temmuz dışarıdan koordine edildi'

15 Temmuz ihanet darbesinin dışarıdan koordine edildiğine işaret eden Prof. Dr. Akgündüz, "Bu ihanet girişiminin tek amacı İslamiyet'in önlenemez yükselişini durdurmak ve Mısır'da muvaffak oldukları gibi Türkiye'de kukla bir rejimi getirerek Türkiye'yi de kendilerine köle yapmaktır. Ama bunu asla başaramayacaklar' ifadelerini kullandı.
Konferansın ardından kendine yöneltilen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'e İlmi ve Fikri Araştırmalar Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakkı İnal tarafından plaket takdim edildi.