Birtakım ziyaretler ve programlar gerçekleştirmek üzere Osmaniye'ye gelen Çelik, Osmaniye'de görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.
Türkiye'nin 16 Nisan'da yeni bir döneme başlayacağını ifade eden Çelik, gelecek yeni sistemin vatandaşlara bir katkısı olup olmadığına bakılması gerektiğini söyledi. Çelik, 'bu salonları, meydanları dolduran vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetme yetkisi artıyorsa o düzenleme iyidir. Hakkı ve yetkisi azalıyorsa o düzenleme yanlıştır. Çünkü tarihte de hep şunu gördük. Vatandaş hep doğru yaptı. Hep sağduyulu hareket etti. Türkiye'de vatandaşın sesine kulak vermeyenler ya da vatandaşın sesine kulak vermeyenler, vatandaşın hakkını gasp edenler her zaman yanlış yapmıştır' dedi.
Rejim algısı yarattıklarını v-belirten Çelik, 'Şimdi şu rejim değişikliği meselesine de bir değinelim. Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye'de rejimle ilgili bir tartışma yoktur. Hepimiz bu rejimin prensiplerinin doğru olduğuna inanıyoruz. Ve bununla ilgili de Türkiye'de bir tartışma kalmamıştır. Gazi Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti ilan etmesinden bugüne kadar esasında vatandaşın rejimle bir problemi olmamıştır. Rejimle asıl problemi olanlar kimler biliyor musunuz. Aslında suçlananlar değil. Rejimle problemi olanlar her değişikliği rejim değişikliği diye suçlayanlar. Ben size rejim değişikliğinin ne olduğunu söyleyeyim. Rejim değişikliğinin esası, Cumhuriye'in içinden Cumhur'u çıkarmaktır. 27 Mayıs bir rejim değişikliğidir, 12 Eylül bir rejim değişikliğidir, 28 Şubat bir rejim değişikliğidir. Çünkü vatandaşın iradesini gasp etmiştir. Dolayısıyla bu rejim değişikliklerini o dönemde kimler destekledi ve onları destekleyen siyasi parti kimdi biliyorsunuz. Asıl rejim değişikliğini isteyen onlar. Vatandaşın rejimle bir problemi yok. Vatandaş her zaman ülkenin iyi yönetilmesini ister' diye konuştu.

AB Bakanı Ömer Çelik: “Rejim değişikliği Cumhuriyet’in içerisinden Cumhur’u çıka