Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa'dan Samsun'a uyuşturucu getirilip satılacağının istihbaratını aldı. Polis, Samsun'un Canik ilçesinin Soğuksu Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi.

Evde yapılan aramada 12 ayrı poşet içinde 10 kilo 550 gram kubar esrar, 508 adet cinsel içerikli gümrük kaçağı hap, 1 adet hassas terazi, ele geçirdi. Olayla ilgili Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olan M.K.(31) ve S.A.(36) gözaltına alındı ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Tutuklu bulunan 2 kişi hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu ticareti" suçundan dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında S.A. hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, M.K. ise suçunu itiraf ederek söz konusu uyuşturucu maddeleri satmak için Urfa'dan Samsun'a getirdiğini söyledi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

M.K., "Bir yıl önce Urfa'dan Samsun'a yerleştim. S.A.'nın aracını alıp deposuna uyuşturucu yerleştirdim ve satmak için Samsun'a getirdim. Hatta gelirken eşim de yanımdaydı ama onun uyuşturucudan haberi yoktu. Uyuşturucuları Suriyeli birinden kilosu bin 500 liraya satın aldım. Depoya zula yapıp Samsun'a getirdim. S.A.'nın bu olayda bir suçu yok. Uyuşturucuları ben satacaktım" dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.