Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürlüğü, Körfez pazarında Samsun'u turizm destinasyonu olarak tanıtma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük seyahat operatörü Omeir Travel Satış Direktörü Ashraf Fawzy Hassan Saleh, Operasyon Müdürü Conrad Caeiro, Call Center Müdürü Philip K Mathew'i Samsun'da ağırlayan THY Samsun Bölge Müdürlüğü, Amisos Tepesi'nde bir yemek düzenledi.

KATILIM YOĞUN OLDU
Yemeğe, Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Camaş, Büyükşehir Belediyesi Anakent İmar İnşaat Daire Başkanı Kadir Koçak, DHMİ Müdürü Hamit Anıl, TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ömer Pamuk, STSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, THY Samsun Müdürü Muhammet Ali Akoğlan ve acente yetkilileri katıldı.

SAMSUN KALKINACAK
Samsun'un turizm pazarında önemli bir ürün haline geldiğini belirten THY Samsun Müdürü Muhammet Ali Akoğlan, "Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve OKA'nın yoğun çalışmaları sonucu Samsun turizm pazarında önemli bir yere geldi. Birleşik Arap Emirlikleri acenteleri ile yaptığımız temaslar sonucu Samsun'da ilk etapta 300 misafir ağırlamayı planlıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde Samsun'un bilinirliği artacak. Arap pazarındaki sıcak para Samsun'a akacak. Samsun'un esnafı kazanacak ve şehrimiz kalkınacak" dedi.

Samsun'dan çok etkilendiklerini belirten acente yetkilileri ise 1 Nisan'da Abu Dabi'den Samsun'a sefer düzenleyeceklerini söyledi.

Ayşe KUŞCU