İki haftalık deplasman serisinden sonra evinde önemli bir maça çıktı Samsunspor. Rakibi 21 puanda kendisi 18 puandaydı. Yense aranın 6 puana çıkmasını engellediği gibi puanları da eşitleyecekti. Üstelik üst sıralardaki Kayseri, Osmanlı, Urfa gibi takımların puan kaybettiği bir haftaydı. İki deplasmandan alınan dört puan da daha anlamlı olacaktı galip gelinmesi durumunda. Ama olmadı, büyük bir fırsat tepti Samsunspor . Süper Lig yolunda önemli bir rakibine evinde mağlup oldu ve elindeki avantajı değerlendiremedi.
Maça etkili ve arzulu başlayan taraf Samsunspor takımıydı. İlk 20 dakika saldıran bir takım görüntüsündeydi. Pozisyonlar da üretmeye başlamıştı ki ne olduysa 23.dakikada gelen golle oldu. 23. dakikaya kadar bırakın pozisyon bulmayı kalemize dahi yaklaşamayan Demirspor bir kornerden golü bulunca; bir anda tutuk bir takım hüviyetine büründü Samsunspor. Konuk ekip galip oynamanın verdiği avantajla iyice kapanıp alan daraltınca maç boyunca etkisiz kaldık.
İkinci yarıya da istekli başlayan takım bizdik. Baskılı oynar gibi göründük ama 75. dakikada yaşanan karambol dışında tehlikeli olduğumuz pek söylenemez. Doğan ın oyuna girişiyle sanki daha önde oynadık ama Adana ekibi iyi kapandı. Son 15-20 dakika anlamsız bir şekilde panik yapıp doldur boşalt oyununa döndük ama yine o golü bulabilecek boşluğu yakalayamadık.
Mbilla maç boyunca etkisiz oynarken özellikle galip geldiğimiz maçlarda fark yaratan oyuncularımızdan Musa Aydın da gününde değildi. Ona Murat, Mustafa Sevgi, Hasan Kılıç, Recep gibi isimlerin de tutuk oyunu eklenince üretken olamadık.
Sonuçta kendi evimizde önceki maçlara oranla sayıca fazla olan seyircimiz önünde kazanamadık. Kazansak çok şey değiştirebilirdik ama kaybettiğimiz için de çok kötü bir konuma düşmedik. Sadece avantajımızı kaybettik. Telafisi mümkün.
Ama unutmamak gerekir ki bu maçlarda kazanmak ya da kaybetmemek çok önemli.