Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ile birlikte sanayi esnafıyla kahvaltıda buluştu. Kahvaltının ardından sanayi esnafıyla sohbet eden ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gerekliliğini anlatan Başkan Genç, 16 Nisan'da yapılacak referandumda sandıktan evet çıkmasıyla kazanının millet olacağını söyledi.

'DİRİLİŞ HAMLESİ'

Milli iradeyi küçümseyenlerin 16 Nisan'da kaybedeceğini vurgulayan Başkan Genç, "16 Nisan'da Milli irade kazanacak, Türkiye kazanacak. Artık yetki doğrudan millete geçiyor. 16 Nisan yeni bir diriliş hamlesidir. Türkiye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha hızlı ulaşacak. İşte Türkiye'nin bu hedeflerine ulaşmasını istemeyenler bugün kendilerini açıkça göstermektedir. Almanya'sı, Avusturya'sı, İngiltere'si, İsrail'i, Amerika'sı, PKK'sı, HDP'si, hepsi Türkiye'nin dirilişini sağlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı çıkmaktadır" dedi.

'15 TEMMUZ KADAR ÖNEMLİ'

Canik halkının 16 Nisan'da yapılacak referandumda da rekor kırarak güçlü bir evet ile desteğini sürdüreceğine vurgu yapan Başkan Genç, "15 Temmuz 2016'da milletimiz nasıl ferasetini gösterip taş, sopa kullanmadan tankların altına yatmaktan bile çekinmeyip varlığını bir kez daha ortaya koymuştur. 16 Nisan da bir nevi 15 Temmuz kadar önemli bir süreçtir. Milletimiz güçlü bir evet diyerek vesayete hayır diyecektir" diye konuştu.

'MEVCUT SİSTEM KRİZE MÜSAİT'

Mevcut sistemin acılarını, olumsuzluklarını geçmişte en iyi esnaf ve sanayicilerin hissettiğini belirten Başkan Genç, "Sizler için ekonomi ne kadar güçlü ve istikrarlı olursa, işleriniz de o kadar iyi oluyor. Dolayısıyla mevcut sistem krize oldukça müsait. Bunun örneklerini geçmiş yıllarda defalarca tecrübe ettik. Bugün çok şükür Cumhurbaşkanımız var ve istikrarlı bir AK Parti Hükümeti var. Ancak yarın yeniden geçmişe dönmeyeceğimizin garantisi yok. Dolayısıyla geleceğimizi asla riske atamayız" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE 'BEN DE VARIM' DİYECEK

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt da, "Referandumda anayasa değişikliği ile birlikte daha güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni onaylayarak dünya ekonomileri içinde ben de varım diyen Türkiye'nin geleceğine imza atacaktır" dedi.

Başkan Genç ve Milletvekili Kurt, esnaf buluşmasında vatandaşların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorularını da yanıtladı.