AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, ziyaret ettiği Ladik İlçesi'nde, vatandaşa Anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

YENİLENME ZORUNLU OLACAK

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında neden 'evet' denilmesini gerektiğini esnaf ve vatandaş ziyareti yaparak anlatan Kurt, kafalarda oluşan sorulara cevap vermeye çalıştıklarını söyledi. Milletvekili Kurt, yeni cumhurbaşkanlığı sisteminde, seçimi kazanan cumhurbaşkanının en fazla iki dönem görevde kalacağını belirterek, "Bu sistem, siyasette yenilenmeyi, değişimi, dönüşümü, kuşak değişimini de zorunlu hale getirecek. 'Buradan diktatörlük çıkar' demek fevkalede yanlıştır, bu düzenlemeleri çarpıtmadır" dedi.

GÜÇLÜ OLMAMIZ LAZIM

Türkiye'nin çok önemli günlerden geçtiğini ifade eden Kurt, 'Etrafımızda ve bölgemizde yaşananlar bizim güçlü olmamızı zorunlu hale getirdi. Sadece bizim için değil, tüm dünyadaki mazlumlar için güçlü olmamız gerekiyor. Onun için sistemimizdeki bazı tıkanıkları çözmenin tam zamanı'' ifadelerini kullandı.

Milletvekili Kurt'a esnaf ve vatandaş ziyaretinde AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan ve teşkilat üyeleri eşlik etti.