Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sunulan yeni milli takım kıyafetleri tasarımları onaylanırken, federasyonlar yaptıracakları kıyafetlerde bu yeni tasarım ve renklerin dışına çıkamayacak

ALEV MODELİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı bundan böyle bütün milli takım kafilelerinin tek tip kıyafet giymesini kararlaştırdı ve istenen model ile renkleri federasyonlara bildirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları milli takım kıyafetlerini tamamladı. Bundan böyle bütün milli takım kafileleri tek tip kıyafet giyecek. Ay-Yıldızlı kafilelerin milli takım kıyafetleri 'alev' modeli olacak. Renkler ise turkuaz ile kırmızı beyaz karışımı olacak.

BAKAN KILIÇ ONAYLADI
Spor federasyonları yıllardır farklı dizaynlarda milli takım kıyafetleri yaptırarak uluslararası organizasyonlarda giyiyordu. Gelişmiş ülkelerin bir çoğunda milli takım kıyafetleri tek tip ve belirlenen renklerde giyiliyor. 2 yıldır yapılan çalışma sonunda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sunulan yeni milli takım kıyafetleri tasarımı ve yeni renkler bakan tarafından kabul edildi. Federasyonlar, yaptıracakları milli takım kıyafetleri yeni tasarım ve renkler dışında olmayacak.

GELİŞMİŞ ÜLKELER BÖYLE GİYİNİYOR...
Dünyadaki gelişmiş ülkelerin tüm milli takımları da katıldıkları organizasyonlarda tek tip ve belirlenen renklerde kıyafet giyiyor.