Bu yıl 45.'si düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası, 15 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla Ahmet Cömert Spor Salonu'nda devam ediyor. Yalova'da gerçekleştirilen U-23 Bayanlar Türkiye Şampiyonası ile Balıkesir'de düzenlenen U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda derece elde eden güreşçilerin de katıldığı turnuvada başarılı olan sporcular, Türkiye'yi 2017 yılında Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda temsil edecek.

'Milli Takım için önemli bir turnuva'
Yaşar Doğu Güreş Turnuvası hakkında İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 'Yaşar Doğu, güreşi bıraktıktan sonra da kendisi gibi Avrupa, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonları yetiştirmiş bir hocamız. Biz de kendisini unutmadık ve gelecek nesillere de unutturmayacağız. Onun adına yapılan bu turnuvayı da devam ettireceğiz. Bu sene 45.'sini düzenlediğimiz Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'na 15 ülkeden sporcular katılıyor. Avrupa Şampiyonası öncesi bütün ülkeler en iyi güreşçileriyle gelmiş. Biz de kendi güreşçilerimizi deniyoruz. Güreşçimiz Süleyman Atlı, kızlarımızdan Derya Bayhan ve Buse Tosun çok güzel performans sergilediler ve sıkletlerinde şampiyon oldular. Bizim en büyük kriterimiz; Türkiye Şampiyonası ve Yaşar Doğu Turnuvası. Türkiye Şampiyonası ile Yaşar Doğu Turnuvası'nda birinci olan sporcularımız otomatik olarak Milli Takım'a girmiş sayılıyor ve Sırbistan'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanıyor. Dolayısıyla bu turnuva Milli Takım için büyük önem arz ediyor' diye konuştu.

'15 ülkenin katılımı sevindirici'
Turnuvaya katılım hakkında da bilgiler veren Aydın, '15 ülkenin katılımı çok güzel bir olay. Gönül ister ki tüm dünya ülkeleri katılsın ama şartlar bunu gerektiriyor. Özellikle serbest güreşte söz sahibi olan Rusya ve Azerbaycan gibi ülkelerin katılması bizleri mutlu ediyor' şeklinde konuştu.

Musa Aydın: "Bu turnuva Milli Takım için büyük önem arz ediyor"