Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu için çalışmalarını hafta sonunda da devam ettirdi. Gaziosmanpaşa ve Soğuksu Mahallelerinde düzenlenen ev toplantılarında vatandaşlarla biraraya gelen Başkan Genç, vatandaşlardan 'evet' oyu isterken, neden evet denilmesi gerektiğini de anlattı. Genç, Avrupa'nın Türkiye'yi hedefinden çeviremeyeceğini söyledi.

AVRUPA'YI ELEŞTİRDİ

Türkiye'nin bu coğrafyada ayakta kalmak, güçlü olmak ve bölgesinde söz sahibi olması, güçlü bir devlet olması için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet denilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Osman Genç, Türk Bakanların Hollanda ve Almanya'da gurbetçi vatandaşlarla buluşmasını eleştirdi. Genç, "Vesayetten tamamen kurtulduğumuz, milli iradenin tamamen hakim olduğu, istikrarın tamamen yerleştiği, koalisyonların geride kaldığı bir Türkiye'ye doğru gidiyoruz inşallah. Ancak Aile Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda'da yapılan muameleyi asla kabul edilemez bir diplomatik skandaldır. Şunu çok iyi bilmeliler ki Bakanlarımızın yurtdışındaki vatandaşlarımız ile buluşmasını engelleyen sözde demokratik Avrupa, güçlü Türkiye'yi yolundan asla çeviremez" dedi.

KİMLER HAYIR DİYOR?

Referandum için karar verirken kimlerin hayır dediğine bakılmasını isteyen Başkan Genç, "Artık dünyanın çekindiği, gelişiminden büyük rahatsızlık duyduğu bir ülke haline geldik. Sadece ülkemizde değil, dünyadaki kardeşlerimizin de savunucusu olduk. Tabi bu durum bazı ülkeleri rahatsız ediyor, çünkü kimse güçlü Türkiye istemiyor. Bunu anlamak için bu referandumu kimler istiyor, kimler istemiyor bakın yeter. Bu Cumhurbaşkanlığı sistemini istemeyenler, HDP, PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ, onların taşeronları yerel ve ulusal basın, Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa, İsrail. Bunlara bakın yeter. Bu vatanın bekası için, bu ezanlar için, bu bayraklar için, Türkiye'nin geleceği ve İslam Alemi'nin geleceği için evet demeliyiz" şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ HALK

Yeni sistemle birlikte Türkiye'nin daha demokratik, daha zengin, daha gelişmiş ve daha güçlü bir ülke olacağını dile getiren Başkan Genç, "Bu sistem sayesinde daha güçlü Türkiye'nin daha çok kazanan, daha güçlü halkı olacak. Ne kadar çok demokrasi o kadar çok kalkınma, zenginlik ve refah demektir. Günümüz dünyasında demokrasinin tanımı, halkın iradesinin yönetime ne kadar çok yönetime yansıması demektir. Halkın iradesinin yansıması da parlamentonun daha etkin bir yapıya bürünmesidir. Bunun en güzel ve en etkin olacağı uygulama da yeni anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir" diye konuştu.

MİLLETİN İSTİKBALİ İÇİN 'EVET'

Ev toplantılarında vatandaşların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Osman Genç, "Öncü ülke olma hedefimiz, yeni yönetim sistemimizle birlikte daha kısa sürede gerçekleşecek. İşte bu nedenledir ki aziz milletimizin istikbali için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, dolayısıyla 'Evet'in bu topraklar ve İslam dünyası için ne denli önemli olduğunu vurguluyoruz. Mevcut sistemle Türkiye'nin krizlerle ilerlemesi mümkün değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin önünü açacak ve hedeflerine ulaştıracak bir sistemdir. Avrupa'nın ve taşeron terör örgütlerinin yeni sistemi istememesinin tek nedeni budur" ifadelerini kullandı.