Terme Belediyesi, 10 yaşındaki down sendromlu Deniz Yılmaz için evinin bahçesinde oyun parkı oluşturdu.

Yılmaz'ın babası Kamil Yılmaz, kızını oyun parklarına götürdüklerinde oyun gruplarından ayıramadıklarını, eve getirmekte zorlandıklarını belirterek Terme Belediyesi'nden evlerinin bahçesine oyun parkı kurulması talebinde bulundu.

Babanın talebine olumlu yanıt veren belediye ekipleri, down sendromlu Yılmaz'ın Elmaköy Mahallesi'ndeki evinin bahçesine oyun parkı kurdu.

SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, en mutlu anında Deniz Yılmaz'ı yalnız bırakmadı. Oyun parkı malzemelerini getiren ekiple ailenin evine gelen Kul, park kurulurken çocuğun sevincine ortak oldu.
Oyun parkının parçaları araçtan indirilirken büyük sevinç yaşayan Yılmaz, sevincini Belediye Başkanı Kul'a sarılarak gösterdi.
Kul, "Onlar bizim özel çocuklarımız. Deniz de özel çocuğumuz olduğu için ona kendi evinin bahçesinde oyun parkı yapıyoruz. Ailenin bu yönde isteği oldu. Özel durumlarını anlattılar. Deniz her gittiği yerde oyun gruplarına binmek istiyor ama kontrolü yapamıyor. Deniz biraz hiperaktif olduğu için maalesef iki kere balkondan da düşmüş. Biz de gerekli girişimleri yaptık. Şirketlerle de görüşerek özel çocuklara özel bir iş yapalım dedik. Denizin şu andaki mutluluğunu görünce aslında bizim yaptıklarımızın çok az olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

BAŞKAN KUL'A TEŞEKKÜR

Baba Yılmaz ise belediye yetkililere teşekkür ederek, "Deniz kaydırağa binmek için geceleri bile uyumuyor. Hatta zaman zaman oyun parkı tutkusu nedeniyle bizi bile tanımıyor. Belediyemizin talebimize olumlu yanıt vermesi bizi çok mutlu etti" dedi. Parkın kurulumu sırasında ekiplerin yanından hiç ayrılmayan Deniz Yılmaz, kurulumun tamamlanmasını beklemeden oynamaya başladı.