14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü binası önünde kurulan seyyar kan aracında 'Kadın Hayata Kan ve Can Verir' projesine dikkat çekmek amacıyla Türk Kızılayı Samsun Şubesi Başkanı Dr. Habib Demirel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Sırrı Kılıç ve şube müdürlerinin katılımıyla kan bağışı yapıldı. Yapılan kan bağışının ardından konuşan Dr. Habib Demirel, Türkiye'ye örnek oldukları 2 proje hakkında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak kan bağışının önemine dikkat çekmek için gerçekleştirdikleri projeden bahseden Habib Demirel, 'Bugün 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Sırrı Kılıç, daire ve şube başkanları il birlikte hep beraber kan bağışı etkinliği düzenledik. Bu etkinliğin tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. 'Kadın Hayata Kan ve Can Verir' projesinde bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz İbrahim Şahin Bey projeye büyük katkıları bulundu. Proje, Türk Kızılayı Samsun Şubesi'nin öncülüğünde devam etmektedir. Bütün Samsun'da kamu kuruluşlarıyla birlikte kan bağışı konusunda Samsun'u çok iyi bir şekilde ileriye doğru götürmeyi hedefliyoruz' dedi.

'Samsun'dan Afrika'ya şimdiye kadar 250 bin TL'den fazla bağış toplandı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal paylaşım sitesinden yaptığı çağrı üzerine Afrika ve Türkiye sınırındaki ülkelerde bulunan yardıma muhtaç insanlar için kampanya başlattıklarının altını çizen Demirel, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın Yemen ve Afrika ülkeleri ile ilgili bir mesajı vardı. O bölgelerde büyük bir sıkıntı ve dar boğaz var. Bundan dolayı da Valimiz İbrahim Şahin Bey ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber Türk Kızılayı Samsun Şubesi olarak bütün okullarda 'Afrika'ya, Somali'ye ve Suriye'ye 'sen de el uzat, çocuklarımız ölmesin' diye bir kampanya başlattık. Bu kampanyada şu ana kadar sadece Samsun'da 250 bin lira para birikti. Bunu ilk defa açıklıyorum. Etkinliğimiz bu cumaya kadar sürecek. Belki bu süreyi daha da uzatabiliriz. Bu kampanya sayesinde belki de Türkiye'de ilk defa bu kadar yüksek bir meblağ para toplandı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık Bey'in Afrika ve Yemen gezisinden sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla beraber böyle bir kampanya yapmaya kara verdik. Kampanyamız su anda mükemmel gidiyor. OMÜ'de bu kampanyaya 25 bin TL civarında katkıda bulundu. Kampanyamızın örnek olmasını diliyorum' diye konuştu.