Elifya Mobilya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ve kendi markaları Calven Sofa'yla TÜYAP Mobilya ve Dekarosyon Fuarı'nda Samsunlularla en özel yatak, yatak, baza, başlık, oturma grupları, kanepelerini sergiledi. Bafra ve İnegöl'de imalathaneleri bulunan 27 yıldır faaliyet gösteren şirketin Türkiye'nin 500 noktasına ulaştığını söyleyen Firma Sahibi Recep Çay, ''Türkiye'nin dört bir yanından müşterilerinin fuar için Samsun'a geldi. Samsun'da daha geniş ölçeklerde fuarlar düzenlenmeli ve mobilya sektörünün önü açılmalı'' dedi.

YATAK SEÇERKEN DİKKAT

12 yıldır Calven Sofa markasıyla ağırlıklı olarak yatak ürettiklerini söyleyen Çay, ''Biz asla kalitemizden ödün vermiyoruz. Öncelikli hedefimiz kaliteli ürünler üretmek. Verdiğimiz garanti süreçlerinde birebir değişim yapıyoruz. Fiyat skalamız da çok abartılı değil. Çünkü herkesin kullanabilmesini istiyoruz. Her sene moda olan renklere önem veriyoruz. Çok fazla bayiimiz olduğu için zaten onların ne istediği belli oluyor. Şu anda sadece Karadeniz'de 86 uyku merkezimiz var. Vatandaşlar yatak alırken genelde çok derin araştırmalara girmiyorlar, sadece fiyat endeksli bakıyorlar. Hatta çoğu zaman yatağı satan kişinin sattığı mal hakkında bile detaylı bilgisi yok. Günümüzün çok büyük bir kısmını yatakta geçiriyoruz. Biz örneğin 35 farklı modelde yatak üretiyoruz. Her birinin değişik özellikleri var. Yanlış yatak kullanımı fıtık gibi bir çok hastalığa neden oluyor. İnsanlar kendi vücutlarına göre yatak kullanmalı'' ifadelerini kullandı.

SAMSUNLU FİRMALAR BİRBİRİNE SAHİP ÇIKMALI

Fuara Samsun'da ilk defa katıldıklarını kaydeden Çay, ''Tek şikayetimiz yer konusu. Ürünlerimizi yeterince sergileyemedik. Şu anda 4'te bir ürünümüz bile yok. Bir de bu fuarda yalnızca Samsunlu firmalar olmalıydı. Samsunlu mobilyacıların daha fazla birbirlerine sahip çıkmaları lazım. Samsun imalatçıları olarak insanların birbirine destek olup şehrimizin tıpkı İnegöl gibi belli bir yol alması gerekli'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU