AK Parti İlkadım Teşkilatı referandum programı çerçevesinde Kılıçdede Camisi çay ocağında vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Demircan ve Başkan Tok, daha güçlü bir Türkiye için neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlattı.

'Halkın temsil gücü artacak'

Yeni sistemde halkın temsil gücünün artacağına vurgu yapan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, 'Meclisimizin ve milletvekillerimizin güç kazandığı bir sistem olacak. Hükümetler tasarı gönderemeyecek. Kanunlarla ilgili her şey Meclis kontrolünde olacak. Meclis ilk defa HSYK'ya üye seçecek. Hem Cumhurbaşkanı hem de Meclis'e seçimleri yenileme imkanı verilecek. Halkın temsil gücü artacak' dedi.

'Yeni, sistem özgürlük alanlarını genişletecek'

Ülkenin tekrar siyasi ve ekonomik krizler yaşamaması için 'evet' denilmesi gerektiğini anlatan Başkan Tok, 'Bizlerin şahit olduğu darbe teşebbüslerine çocuklarımızın muhatap olmaması, birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesi için evet diyoruz. 1960'tan bu yana Türkiye'nin siyasi haritasına bakın. Bir, iki, altı aylık hükümetler olmuş. Sandıktan çıkan sonuca göre ülkenin beş yılını görmeniz mi, bir ay sonrasını görmeniz mi önemli? Bu sistemle ülke öngörülebilir bir hale gelecek. Cumhurbaşkanlığı sistemi özgürlük alanlarını da genişletecek. Çünkü istikrar olursa özgür bir ülke olursunuz. Toplumsal olarak bakarsak, bu hükümet sistemi geldiğinde toplumsal uzlaşı daha da artacaktır' diye konuştu.