Canik Belediyesi tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıldönümü nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde "Asım'ın Nesli'nden" adlı etkinlik düzenlendi. Yoğun ilgi gören ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un tiyatroyla anıldığı etkinliğe Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TİYATRO VE ŞİİRLERLE ANDILAR

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un ve şehitlerin ruhuna duaların edildiği, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu etkinlikte öğretmen ve öğrenciler, İstiklal mücadelesini tiyatro ve şiirlerle anlatırken, milli şairi de andı. Öğretmen ve öğrencilerin sahnede ortaya koydukları performans izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Etkinliğe katılan öğrencilerin yoğun sevgi gösterisiyle karşılaşan Başkan Osman Genç, çocuklarla yakından ilgilendi.

İSTİKLAL MARŞI'NDA KODLARIMIZ GİZLİ

Türk milletinin geçmiş ve gelecek kodlarının İstiklal Marşı'nda gizli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "İstiklal Marşı, istikbale dair verilen en kalıcı mesajın adıdır. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Milli mücadelemizi, bağımsızlık tutkumuzu ve bayrak sevgimizi en güzel şekilde ifade eden marşımızda vurgulanan değerleri genç kuşaklara aktarmak ve öğretmek her vatan evladının vazifesidir" dedi.

FİKİRLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u doğru anlamak ve onun izinden giden genç nesiller inşa etmek zorunda olduklarını belirten Başkan Genç, "Mehmet Akif'e sahip çıkmak kadar, onun fikirlerine de sahip çıkmak bunları rehber edinmek, yaşatmak ve geleceğe taşımak büyük önem taşıyor. Millet olarak, hep birlikte bu düşünceyle hareket ettiğimiz takdirde bu hedefin önünde durmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ersoy, hiçbir zaman milletimizin gönlünden çıkmayacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir" diye konuştu.

DEĞERLERİYLE BÜYÜYEN GENÇLİK

Canik Belediyesi olarak milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik hedeflediklerini belirten Başkan Genç, "Düzenlediğimiz bu etkinliklerle gençlerimizin hem İstiklal Marşı'nın ruhunu anlamalarını hem de İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u yakından tanımalarını amaçlıyoruz. Milli mücadelemizi, bağımsızlık tutkumuzu ve bayrak sevgimizi en güzel şekilde ifade eden marşımızda vurgulanan değerleri genç kuşaklara aktarmak ve öğretmek görevimizdir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Çanakkale ve İstiklal Savaşı'mızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.