Çin kulüpleri hem futbolcuların kulüplerine hem de oyunculara ödediği yüksek ücretlerle, Arap kulüpleriyle yarışır hale geldi.

Beşiktaşlı Demba Ba'yı Çin ekibi Shanghai Shenua takımına 13 milyon Euro'ya satın almıştı. Hebei China Fortuna Kulübü, Trabzonsporlu Stehane Mbia'yı 6 milyon Euro ödemişti.

En son Beşiktaş'tan Ersan Gülüm, Hebei China Fortune'ne 7 milyon Euro'ya satılmıştı.

Çin kulüpleri Avrupa'nın önemli liglerinden de yıldız oyuncuları kadrolarına katmaya devam ediyor. Jiangsu Suning, devre arası transfer döneminde Chelsea'nin yıldızı Ramires'i 28 milyon Euro'ya renklerine bağlarken, en son yaptığı transferle de adını dünyaya duyurdu. Çin ekibi, Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı yıldızı Alex Teixeira'yı 50 milyon Euro'ya transfer etti. Çin ligi takımlarından Guangzhou Evergrande ise Atletico Madrid'den Jackson Martinez'e 42 milyon Euro ödeyerek dikkatleri üzerine çekti.

Roma'da forma giyen Fildişili yıldız Gervinho da Çin'i tercih eden oyunculardan oldu. Yıldız oyuncu, Ersan Gülüm'ün takımı Hebei China Fortune'ye 18 milyon Euro'ya transfer oldu. Paulinho, Guarin, Asamoah Gyan gibi yıldız isimler de Çin liginde futbol hayatlarına devam ediyor. Bir dönem Galatasaray forması giyen Drogba ve Fenerbahçe forması giyen Anelka da Çin tecrübesi yaşayan oyuncular arasındaydı.