Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklanması beklenen 2015-2016 rakamlarına göre 2 bin 529 uluslararası öğrenci ile en çok tercih edilen ilk üç üniversite arasında yer bulması bekleniyor. Üniversite geçen dönem bin 961 öğrencisiyle Türkiye üniversiteleri arasında 7. sırada yer alıyordu. OMÜ geçen döneme göre uluslararası öğrenci sayısını 568 artırarak 90 ayrı ülkeden 2 bin 529 öğrenciye ulaştı.

'ÜLKEMİZİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE TANITIYORLAR"

Uluslararasılaşmaya önem verdiklerini söyleyen OMÜ Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan, "Türkiye'de de sadece üniversite düzeyinde değil Avrupa'daki Erasmus, tüm dünyayı kapsayan Mevlana programları ile Türkiye'deki yükseköğretim kurumları ile diğer ülkelerdeki yükseköğretim kurumları ile işbirliği çalışmaları yapmaktayız. Gerek öğrenci değişimi gerekse öğretim elemanları değişimi ve ortak ders programları ve projelerle bu işbirliklerini üniversitemizde büyük bir hızla artırmaktayız. Öğrencilerin üniversitemizi tercih etmelerinde akademik başarı, yayın sayısı gibi faktörlerin yanında fiziki şartlar da önem taşıyor.

'SAMSUN'DA ÇOK MUTLULAR'

Samsun'un güzel bir şehir olması ve OMÜ'nün başarılı bir üniversite olması bu sayıyı artırıyor. Öğrencileri sadece buraya getirmek önemli değil. Onları burada güzel bir şekilde ağırlamak, iyi bir eğitim vermek ve buradan mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlamak bizim en büyük hedefimiz. Bu doğrultuda hem Rektörlük olarak hem de Uluslararası İlişkiler Birimi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Buraya gelen öğrencilerin buradan mutlu bir şekilde ayrılması bizleri de mutlu ediyor. Buradan güzel bir şekilde gönderdiğimiz öğrenciler Türkiye'yi kendi ülkelerinde güzel bir şekilde anlatıyor. Dolayısıyla bu faktör tanıtım ve turizm açısından ülkemizin sağladığı büyük bir kazançtır" diye konuştu.