Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, "Elektrikte 1 Ocak 2015 itibarıyla kilovatsaat başına 31 kuruş öderken, 1 Ocak 2016 itibarıyla bu rakam 33,18 kuruşa yükseldi ve dolayısıyla elektrik faturasına vergi fonları hariç yüzde 6,8'lik bir zam yansıdı. Daha önce 4 kalem olarak faturada gösterilen bedeller ise 'dağıtım bedeli' altında toplanarak elektrik faturasında sadeleşmeye gidildi" dedi.

Aralık 2015 ile Ocak 2016 faturaları karşılaştırıldığında elektrik faturasının kırılımlarında bir sadeleşmeye gidildiğini vurgulayan Yüksel, daha önce dört farklı kalem olan dağıtım, iletim, kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedellerinin tek bir kalem olarak "dağıtım bedeli" altında toplandığına dikkati çekti.

Yüksel, bu konuda Aralık 2015 ve Ocak 2016 faturaları karşılaştırıldığında yanlış anlaşılmalar olduğunu belirterek, "Bir önceki ayın elektrik faturası alınıp dağıtım bedeline bakılıyor, bir sonraki elektrik faturasında da dağıtım bedeli var, fakat daha yüksek bir rakam. Bu yüksek rakam aslında dağıtım, iletim, kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedellerinin hepsini kapsıyor. Bu birleştirme sadeleştirmek amacıyla yapıldı. Nihai faturanın dip rakamını etkileyen bir düzenleme değil. EPDK hala daha ayrı ayrı bu maliyet kalemlerini izliyor ve denetliyor" diye konuştu.