Terme'de, "Şehitler ve Gaziler" konferansı düzenlendi. Diyanet-Sen Terme Temsilciliği ve Belediye işbirliğiyle, ilçedeki bir düğün salonunda düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, katıldı.

ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

Programın açılışında konuşma yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Çanakkale'de şehitlerimizin kanları ile sulanan bu topraklarda aziz milletimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminde de toprağına, vatanına ve bayrağına sahip çıkmıştır. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, gazilerimize Allah'tan şifalar diliyoruz. İnşaallah 16 Nisan'dan sonra ülkemiz çok daha ilerilere gidecektir' dedi.

İKİ BAŞLILIK OLMAYACAK

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinen eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Bu millet sandıktan hep iyiyi çıkarır. Allah bizi bu vatanın muhafızı eylesin. Zalim, silahla ihtilalle gelendir. Nasıl bir ilçede iki kaymakam, iki belediye başkanı olmayacağı gibi ülke idaresinde de iki başlılık artık olmayacak. Allah'ın izni ile hep birlikte Türkiye'mizi dünyanın barış köprüsünün kilit taşı olarak duyacağız. 16 Nisan'ımız zafer olsun."