Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Haberaks TV'de Sinan Sallabaş'ın sunduğu Samsun'un Nabzı programına katıldı.

Haberaks TV Genel Yayın Koodinatörü Fatih Korkmaz'ın da yer aldığı programın bu kez Samsun'un değil Amasya'nın nabzını tutacağını söyleyen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇOK İŞİMİZ VAR
Merzifon'da yapılacak çok işlerinin olduğunu söyleyen Başkan Kargı, "Şehrimizi iyi tanıyoruz. İnsanların ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Bunları gözeterek mesai yapıyoruz. Merzifon'daki başarımızın temel sebebi insanlara dokunmamız. Bizler hiç kimseyi ayırmadan, siyasi görüşünün ne olduğunu önemsemeden hareket ediyoruz" diye konuştu.

İLÇEDE YOĞUN ÇALIŞMA
Göreve geldiklerinde tespit ettikleri bir takım sorunları olan bir belediye devraldıklarını belirten Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, "Oturduk, eksikleri tespit ettik. Merkezine insanı oturttuğumuz projeler ürettik. Öncelikle geçmiş dönemden kalan işleri bitirmeyi amaçladık. Örneğin İş Merkezimiz bitti. Sonrasında hayvan barınağı ihtiyaçtı, bunu da yaptık. Anaokulumuzun binasını bitirdik. Yolların bakım onarımı ihtiyaçtı, bunun mesaisine girdik. Merzifon'da ihtiyaç sahibi insanlar var, biz belediyede bununla ilgili bir birim oluşturduk. Evde bakım hizmetleri yapıyoruz. Bu benim için ultra önemli bir hizmet. Sosyal belediyecilik anlamında yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

EN ÖNEMLİ SORUN SU
Doğalgazın bütün Merzifon'da hizmete girdiğini söyleyen Merzifon belediye Başkanı Kargı, "Doğalgazın gitmediği hiçbir mahalle kalmadı. Sadece girmeyen sokaklar var. Merzifon'da en büyük sorunumuz su. İlçemizdeki suyun yüzde 95'ini biz içme suyu kuyularından tedarik ediyoruz. Bakırçay Projesi diye adlandırdığımız ve Merzifon ile Havza ilçelerinin içme suyunun karşılanacağı bir baraj projesi var. Bu tamamlandığında su sorunu büyük ölçüde çözülecek. Çalışmalarımızı aralıksız devam ediyor. Merzifon'da değişim, gelişim her zaman sürecek" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU