Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni vatandaşlara anlatmaya devam ediyor. Referandum gezileri kapsamında gece gündüz evet oyu isteyen ve yeni sistemin önemini anlatan Başkan Genç, Toptepe ve Yavuzselim mahallelerinde de vatandaşlarla buluştu. Her iki mahallede düzenlenen toplantılarda vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, 16 Nisan'da yapılacak referandumun ülke meselesi olduğuna dikkat çekerek, bunun devletin prangalarından kurtulma seçimi olduğunu söyledi.

MİLLET, VATAN SEÇİMİ

Tarihi bir değişimin arifesinde olunduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Türkiye'nin yerinde saymasını isteyenler çoktan 'hayır' kampanyalarına başladılar. Özellikle ses Avrupa'dan geliyor. Milletimiz bütün bunları görüyor. Tıpkı Sultan Abdülhamid Han dönemi gibi ülkemizin geliştiğini gören İslam ve Türkiye düşmanları, bugün de aynı oyunları oynamaktadır. Vatanseverler olarak bunları görmezden gelemeyiz. Gün birlik günüdür. Bu bir şahıs veya parti seçimi değil, bu bir millet ve vatan seçimidir. Devletimizin prangalarından kurtulma seçimidir" dedi.

KOALİSYON DÖNEMİ BİTİYOR

Türkiye'nin her alanda güçlenmesinin düşmanlara rahatsızlık verdiğini ifade eden Başkan Genç, "Sandığa gittiğimiz zaman hem ülkemizi yönetecek, ülkemizin başı olan Cumhurbaşkanını seçmiş olacağız, hem de meclisin vekillerini seçmiş olacağız. Aynı gün ikisi de seçileceği için ertesi gün hükumet kurulmuş olacak. Yani koalisyon dönemleri bu sistemde artık bitiyor, tek başına iktidara gelen bir hükumet oluşuyor. Bundan dolayı da siyasi bir istikrar geleceği için ben sizlerden 'evet' demenizi istiyorum" diye konuştu.

ÇAĞA AYAK UYDURMAK İÇİN

Bu ülkeyi parçalamak isteyenlerin, sandıktan 'evet' çıkmasın diye karşısında durduklarını dile getiren Başkan Genç, "Sandıktan evet çıkmasın diye uğraşanlara bir bakın. Kandil, FETÖ, DEAŞ hep bir ağızdan evet çıkmasın diye uğraşıyorlar. Parçalanmamak için, ülkemizin bütünlüğü için, birlik ve beraberliğimiz için, daha güçlü bir ülke için bu coğrafyada güçlü irade, güçlü hükumetlerin olabilmesi için bu sisteme ihtiyacımız var. Çağa ayak uydurup tek elden hızlı adımlar atabilmemiz için evetin çıkması lazım. Farklı düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp ülkenin geleceği için, çocuklarımız için, yarınlarımız için evet dememiz lazım" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN İHTİYACI VAR

Türkiye'nin geçmiş dönemlerde azınlık hükümetlerine mahkum edildiğini de hatırlatan Başkan Genç, "16 Nisan'da evet çıkarsa iktidarı artık millet kendisi belirleyecek. 'AK Parti zaten güçlü, Recep Tayyip Erdoğan zaten güçlü, böyle bir sisteme niye ihtiyaç duyuyorsunuz?' diyorlar. Bu sisteme AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanımızın ihtiyacı yok, Türkiye'nin ihtiyacı var. Bunu için 'evet' diyoruz. 16 Nisan tarihi okuma değil, tarihi yazma dönemi. 16 Nisan'da vereceğimiz evet, Türkiye'yi kuşatmak isteyen aktörlere verilecek en güzel cevap olacaktır" ifadelerini kullandı.