Bafra Kaymakamı Halis Arslan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi öncesi ilçede bulunan okulların müdürleriyle bir araya gelip, istişare toplantısı yaptı. Toplantıya ayrıca Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu da katıldı.

Okul müdürlerine seslenen Kaymakam Halis Arslan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminin 15 günlük tatilin ardından 8 Şubat Pazartesi günü başlayacağını belirterek, "Dikkat edilmesi gereken kurallarımızı unutmamalıyız. Okullara öğrenci taşıyan servis araçları konusunda okul giriş-çıkışlarında hassas olmalıyız. Kantinlerin temiz, hijyenik olmasına dikkat etmeliyiz. Okullarımızın giriş kapısından çatısına kadar olan yerler temiz olmalıdır" dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan konuşması şöyle bitirdi:

Okul bahçelerinde çevre düzenlemesi, çimlendirme ve çiçeklendirme yapılmalı. Okullarınızda değişik projeler yapın. Başarıya odaklanmak lazım. Geçen sezonda 22 il arasında 475 projede ilk 3 Bafra'dan çıkmıştır. Bu da gurur verici bir durumdur. Öğrencileri sosyal etkinliklere yönlendirilmeliyiz. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç tarafından hizmete açılan yüzme havuzu ve spor salonlarından öğrencilerimizin faydalanmalarını sağlayalım.