Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında Havza, Ladik, Vezirköprü ve Alaçam ilçelerinden Samsun'a gelen 150 öğrenci, önce şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Vizyon Sohbetleri'nde öğrencilere gelecek vizyonunu anlatan Başkan Genç, öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, gençlere güvendiklerini de söyledi.

KİTAP OKUYUN

Gençlere hayat boyunca kendilerine bir hedef belirlemeleri ve planlı bir şekilde çalışmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Genç, "Başarı, insana hiçbir zaman altın tepside sunulmaz, başarı çalışarak emek vererek ve bunları yaparken de dürüstlükten taviz vermemekle olur. Bilişim sektörünün sürekli değişim ve gelişime uğradığı günümüzde; sizler de bu değişim ve gelişime ayak uydurmalısınız. Alıcılarınızı sürekli açık tutmalısınız. Telefonlarla oynamak ya da televizyonlarda dizi izlemek yerine çok kitap okursanız geleceğiniz açısından daha faydalı olur" dedi.

ÜRETKEN OLACAĞIZ

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Genç, "Siz değerli gençlerimiz, gelecek adına bizlerin umudusunuz. Geleceği inşa edecek olan sizlere tembihim şudur; edepli, vatansever, çalışkan ve üretken olacağız. Bizler, sosyal ve sportif faaliyetlerin yaygınlaştırılarak öğrencilerin kültürel kazanımlar elde etmelerini sağlamak, fırsat eşitliği yaratmak, okulların fiziki kazanımlarının geliştirilmesine yardımcı olmak, öğrencilerin sosyal kazanımlara erişebilirliğinin sağlamak amacıyla yatırımlar ve çalışmalar yapıyoruz. Size düşen okumak ve ailenize, vatanınıza, milletinize faydalı bireyler olmaktır" şeklinde konuştu.

13 İLÇEDEN 3 BİN ÖĞRENCİ

Vizyon Sohbetleri'nin ardından öğrenciler, Canik Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını gezen ve binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler alan öğrenciler, belediyenin özellikle gençler ile ilgili çalışmalarını çok beğendi. Samsun'un merkez dışındaki 13 ilçesini kapsayan ve toplam 3 bin öğrencinin yer alacağı proje kapsamında Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu, Kent Müzesi gibi Samsun'un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde de incelemelerde bulundu.