Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin Antalyaspor'a 4-2 mağlup olduğu maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin alacaklı olduğunu ve hiçbir şekilde ceza almayacağını belirterek, 'Esas söylemek istediğim şu Galatasaray Başkanı '8 yemişler filan, şikeden dolayı' demiş. Cahilce konuşmalar bunlar. Bir kere Finansal Fair-Play'de böyle olaylar yok. Doğru yapmamışsanız ceza alırsınız. Mali kriterlerin belli kuralları var. Bunun, sportif tarafıyla hiçbir ilgisi yok. Gelir giderlerle ilgilidir. Bununla ilgili bir sıkıntı varsa, doğru yapmadıysanız ceza alırsınız. Geldiler bizi de incelediler. Fenerbahçe'nin ceza almayacağını buradan söylüyorum. Hepiniz bunu bilin. Çünkü Fenerbahçe alacaklı. Fenerbahçe şike yapmadı' dedi.


Açıklamalarına devam eden Aziz Yıldırım şunları söyledi:

Milli takım 8 tane yedi hepimiz üzüldük. Beşiktaş yedi hepimiz üzüldük. Ama unutmasın Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe 6 tane attı onlara. 6-0. Öyle neticelere sevinmesinler. Sportiftir olur bunlar. Her şey olabilir. Bugün de 4 tane biz yedik. Maç yani olur bunlar. Karalamayı bıraksınlar, yaptıkları hesapları doğru dürüst yapsınlar. Onları temizlemek için uğraşsınlar. Eğer şike, kim mağlup olmuş falan diye şey yapıyorlarsa tarihlerine baksınlar. Tarihlerinde neler yazdığını hepimiz biliyoruz. Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray Kulübü'dür. Ağzı dili açıldı başkanlarının. Konuşmuyordu, konuşmaya başladı. Kendine herhalde söylüyorlar Fenerbahçe'yi Beşiktaş'ı, konuşursan kamuoyunda sen iyi adam olursun diye. Olamaz, haberi olsun. Söylediklerini adama yuttururlar. Haberleri olsun. Beni de fazla kızdırmasınlar. Ayıp. Mahkemeler devam ediyor. Mahkemeler biter, ondan sonra ne istiyorsan söylersin. Biz Galatasaray'la ilgili, UEFA'yla ilgili bizim kulüpten yönetici veya ben hiçbir ifademizi duydunuz mu? Herhangi bir kelime söyledik mi? Hayır. Onlar kendileri kararlarını verdiler, sorun kendileridir. Camialarına da kendileri hesap verir. Ama onlar işin içinden çıkamayınca bizlere saldırarak bunları unutturmak istiyorlar. Tekrar söylüyorum; Galatasaray tarihi şikeyle doludur. Ayıp. Bunları açmasınlar.

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, "Bizim mahkeme biter, Yargıtay bizler hakkında suçlayıcı karar alırsa o zaman herkesin söyleme hakkı olur. Ama Yargıtay leh de karar verirse kimse konuşamaz. O zaman ben Galatasaray başkanına buradan şunu söylüyorum; demek ki kumpasla yakın ilişkileri vardır. Bunu savunuyorlarsa, şike diye yolunu yapıyorlarsa kumpasla bir ilgileri var o zaman. Mücadele, rekabet diyorlar ayrı şey bunlar. Ama böyle şekilde söylemek ayıp. Biterse dava söylersin ama dava devam ediyor. Lehte devam ettiği halde biz hiçbir şey söylemiyoruz. Bitene kadar bekleyeceğiz. Ne dedik; başkanlık seçimine ona göre karar vereceğiz. Bekleyelim. Bitsin ondan sonra suçlayın bizi aleyhimize sonuçlanırsa. Çıkmazsa özür dilersin. Acele etmeyin, bekleyin' şeklinde konuştu.