Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği Samsun Anadolu İmam-Hatip Liseleri arası 'Genç Bilaller' ezanı güzel okuma yarışması ve 'Kur'an'ın Genç Muhafızları' hafızlık yarışmaları Samsun Şehit Ahmet Altunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

İl elemeleri için 10 okulun katıldığı "Kur'an'ın Genç Muhafızları' hafızlık yarışmasında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Abdülhak Navruz Samsun il birincisi oldu. Samsun'u bölge finalinde temsil edecek Atakum AİHL öğrencisi Abdülhak Navruz, yarışma ile ilgili düşüncelerini aktardı.

9. sınıf öğrencisi Abdülhak Navruz, 'Geçen sene Samsun üçüncüsü olmuştum. Bu sene okulumuzun bana sağladığı imkanlar ve meslek hocamız Kemal Davutoğlu'nun desteği ile çok çalışarak bu başarıyı kazandık. Yarışmaya giderken birinci olacağımı biliyordum. Kendime inandım ve kazandım. Her namazdan sonra dua ettim. Rabbim emeklerimizin karşılığını verdi. Şükürler olsun' dedi.

İki bölge şeklinde yapılan 'Genç Bilaller' ezanı güzel okuma yarışmasında, birinci bölgede Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencilerinden Onur Can Arslan il ikincisi oldu.
Yarışmaların ardından dereceye giren öğrencilere, çeşitli ödüller verildi.