Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçakları ile düzenlenen sınır ötesi harekatta Gara ve Hakuruk bölgelerinde terör örgütü PKK'ya ait hedefler imha edildi.


Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ise şu şekilde:

Terörle Mücadele Harekatı kapsamında, 4 Şubat 2016 tarihinde; Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı, Havadan Yakıt İkmali ve İnsansız Hava Araçlarının (İHA) desteklediği, çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçakları ile yapılan sınır ötesi harekatta, Gara ve Hakuruk bölgelerinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi.
Irak Kuzeyinde Gara Kamp Bölgesine istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen bölücü terör örgütüne ait mühimmat deposu hava kuvvetleri uçakları ile imha edildi. İcra edilen hava taarruzları İHA ile gözetlendi.
Irak Kuzeyinde Hakurk Kamp Bölgesine istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen bölücü terör örgütüne ait akaryakıt deposu hava kuvvetleri uçakları ile imha edildi. İcra edilen hava taarruzu İHA ile gözetlendi.