Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Dünya Turizm Formu'nun kapanış oturumunda kürsüye çıktı.

Avrupa ülkelerinin terör konusundaki tavrını Sabancı suikasti örneği ile eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

Suriye ve Irak'ı kana bulayan DAİŞ terör örgütü insanlık dışı saldırılarını Tunus'tan Mısır'a, Paris'ten ABD'ye kadar birçok ülkeye yaymıştır. Maalesef kimi batı ülkeleri yanlış bir şeklide terör örgütlerine karşı tavırlarını onların söylemlerine ve ideolojilerine bakarak açıklıyorlar. Biz bu tavrı çeşitli terör örgütleri ile uzun yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizde birçok kez yaşadık. Sadece PKK ile olan mücadelemiz bizim 35 yıldır devam ediyor. Biz hiçbir zaman ağlamadık. Bağırıp çağırmadık. Mücadelemizi sabırla verdik. Hala vermeye devam ediyoruz. Terör örgütünün ele başları elleri masum kanına bulaşmış caniler, kırmızı bültenle aranan suçlular, çeşitli kılıflarla yıllarca batı ülkelerinde serbestçe dolaştılar. Bu ülkede en güçlü iş adamlarından bir tanesini öldüren katili bakıyorsunuz yıllarca saklanıyor. Yıllarca hala kaçak olanı var. En sonunda bir tanesi birkaç gün önce yakalandı. Bu işler sabır işi. 20 yıl sabrettik sonunda fail yakalandı. Kandil'den yönetilen YPG ve PYD'nin bölgedeki eylemleri görmezden gelinerek bu örgüt himaye ediliyor, destekleniyor. Örgüt'ün elinden çıkan silahlara baktığınızda hangi silahları görüyoruz. Batının silahlarını görüyoruz. Neredeyse batının her ülkesinin silahları var. Terör örgütüne karşı savaştığını söyleyenlerin silahlarını da görüyoruz. Ülkemizde yapılan son operasyonlarda, rögar kapaklarının altından tutun evlerdeki silahlara baktığınızda bunların batının ürettiği silahlar olduğunu görüyoruz.