Samsun'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti. Ziyaret, Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dullar ve Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı(EMŞAV) Samsun Şube Başkanı Bilal Erim eşliğinde gerçekleşti.
Ziyaretleri kabul eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Öncelikle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Şehitlerimiz bu memlekete, millete, bayrağa, dine en kıymetli bildiğimiz canlarını verdiler. Tabii ki, herkese şehitlik nasip olmaz. Gazilikte şehitlikten sonra en kutsal, en yüce mertebedir. Elimizden geldiği kadar tabi ki, sizlere sahip çıkacağız, biliniz ki her zaman yanınızda olacağız. Bir vali olarak şehit yakınlarına, gazilerimize sahip çıkmak, onların dertleriyle dertlenmek ve sorunlarını çözmek bizim görevimiz. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz, şehit yakınları ile veya gazilerimizle ilgili olumsuzluk olduğunda kamu yöneticilerine çok sert karşılık veriyor. 15 yıl beraber çalışmaktan onur duyduğum, gurur duyduğum Sayın Başbakanımız inanılmaz çok mütevazi bir insan, özellikle şehit ailelerinin yanına gittiğinde gözleri doluyor, bazen konuşamıyor, kelimeler boğazında düğümleniyor. Onlarla üzülüyor. Gözyaşlarını içine akıtıyor. Bizler Samsun olarak da, ülke olarak da elimizden geleni tabii ki yapacağız. Bu milletin büyüklüğünün arkasında yatan sebep sizin gibi gazilerimiz ve şehitlerimizdir. İçişleri Bakanımızın ilimizi ziyareti sırasında burada sizlerle ve muhtarlarla yapmış olduğu toplantıdan çok etkilendiğini ve bu ziyaretin son zamanlarda yaptığı il gezilerinin içerisinde en iyisi olduğunu belirterek bana teşekkür etti. Ben de sizlere teşekkür ediyorum. Gazilerimizin ve şehitlerimizin vermiş olduğu mücadele bizim bugün bağımsız bir ülke olarak yaşamamızda çok önemli bir etken olmuştur. Ziyaretinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Sizlerin şahsında gazilerimize de teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum' şeklinde konuştu.
Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ise, 'Siz bir valinin ötesinde, bir arkadaş, bir ağabey, bir samimi insansınız. Güzel diyaloglarınızla insanlar sizi çok sevdi. İnsanlara ve Samsun'a çok güzel şeyler kazandırdınız. Bizler de şehit aileleri ve gaziler olarak emin ellerde olduğumuzu ve çok güvenilir insanlar tarafından idare edildiğimizin güzel mesajlarını alıyoruz. Bu vesileyle size ve sizin yüksek şahsiyetinizde çalışma arkadaşlarınıza minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz' diye konuştu.

Şahin: “Bu milletin büyüklüğünün arkasında yatan sebep gazilerimiz ve şehitlerim