Süper Amatör Lig lideri Çarşambaspor'un, 0-0 berabere biten Yolspor maçında Semih Soylu'yu oynatıp kural hatası yaptığı iddia edildi.

TFF İl Temsilciliği Yolspor'un itirazını ve Çarşambaspor'un savunmasını alırken, Yeşil- Beyazlıların hükmen mağlup ilan edilmesi bekleniyor

Samsun Süper Amatör Lig'de zirve şavaşı veren Yolspor ile Çarşambaspor, geçtiğimiz hafta sonu erteleme maçında karşı karşıya gelmiş ve büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma 0-0 beraberlikle son bulmuştu.

24 Ocak'ta oynanması gereken ancak 2 Şubat'a ertelenen karşılaşmada Çarşambaspor, teknik ekip ve futbol şubesi büyük bir hataya imza atıp 29 Ocak'ta transfer ettiği Semih Soylu'ya forma şansı verdi. Federasyon Futbol Oyun Kuralları Talimatnamesi'ne göre erteleme maçlarında takımlar, maçın ilk açıklanan tarihinde sahip olduğu futbolcuları oynatabiliyor.

Çarşambaspor da, Yolspor mücadelesinde Semih Soylu'yu oynatarak kural hatası yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu Samsun İl Temsilciliği bu hafta içi kulüplerin itiraz ve savunmalarını aldıktan sonra kesin kararını verecek.

Ancak alınan bilgiye göre Çarşambaspor'un bu mücadelede hükmen mağlup sayılacağı ve 3 puanın Yolspor'a verileceği öğrenildi. Bu karar çıktığında ise Çarşambaspor 37 puana düşerken, Yolspor'un puanı ise 36'ya yükselecek ve zirvedeki heyecan iyice artacak.

Salim YILDIZ