Bir dizi program dolayısıyla gününü Aydın'da geçiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Germencik ilçesinde TARİŞ ve AK Parti İlçe Binası açılışı nedeniyle düzenlenen törende kendisinden bir gün önce Aydın'da bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Bakan Zeybekçi, Kılıçdaroğlu'nun dün Aydın'da yaptığı açıklamaları eleştirerek, 'Necip Fazıl ne güzel söylemiş. Suskun zamanlarında 'niye susuyorsun' diyenlere suskunluğum acizliğimden değildir. Ha her söze verilecek cevabımız vardır da önce lafa bakarız laf mı diye sonra adama bakarız adam mı diye. Yani nesine cevap vereceğim neresine düzelteceğiz. Hangi yalanına düzelteceğiz yok böyle bir şey. Türk siyaset tarihi böyle bir yalan makinesi görmedi ciddi söylüyorum' dedi.

'CHP için çok büyük bir iyilik olacak'
16 Nisan referandumunun hem ülke için hem de CHP için çok büyük bir iyilik olacağını da kaydeden Bakan Zeybekci, 'Onun için bu 16 Nisan inanın bana CHP için de çok büyük bir iyilik olacak. CHP Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurtulacak 16 Nisan'da. Çünkü CHP artık iktidara gelme ümidi olan bir parti haline dönüşmek zorunda. Ya yok olacak ya da bu millete yüzde 50 oyuna talip olduğun zaman bu milletin önüne geçeceksin. Düğmeni ilikleyeceksin. Bu milletin gözünün içine baka baka aşkını sevdanı anlatacaksın. Bu ülke sevdanı anlatacaksın. Değerlerini saygı göstereceksin. Onları kucaklayacaksın. Şimdiki Genel Başkanlarında böyle bir umut var mı? Böyle bir şey yapabilir mi? Bu milletin yüzde 60'ını yüzde 70'ini hitap edebilir mi? Yüzde 50 alabilir mi? Mümkün değil. Ondan bağırıyor bas bas 'hayır' diye' ifadelerini kullandı.
Meydandaki bir vatandaşın 'Kendisi bile oy kullanamıyor' diye bağırması üzerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gülümseyerek, 'Vatandaş hiç unutmuyor. Bak seçmen kaydını yaptırmayı bile unutuyor. Bir insan yalan söylerken kendi aklına yatması lazım. Eğer kendi aklına yatıyorsa vah bu akıla vah' sözleri ile Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
Referandumdan sonra sistemin uzlaşmaya siyasetin ise barışa dönüşeceğini belirten Bakan Zeybekci, bundan sonra 'Mevzu bahis vatan ise geri kalan her şeyin teferruat' anlayışının hakim olacağını MHP Lideri Bahçeli'nin oyun ve ihaneti gördüğünü söyledi.

'Rizeliler gibi uyanık olun'
Konuşmasında Aydınlılara 'Rizeliler gibi uyanık olun çağrısında da bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 'Bu bir yarıştır. Aydın'ın başını dik edin. Aydını şöyle bir coşturun. Türkiye ortalamasının üzerine çıkarın inşallah. Rizeliye bakın ne kadar uyanık. Ne demek istediğimi anladınız. Mesut Yılmaz Başbakan, Anavatan 3-0. Recep Tayyip Erdoğan Başbakan AK Parti 3-0 şimdi tam zamanı sizin için' ifadelerini kullandı.
Bakan Zeybekci'ye AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, parti teşkilatları eşlik etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte Mehteran ekibi konser verdi.

Bakan Zeybekci: "16 Nisan CHP için iyiliktir"