Canik Belediye Başkanı Osman Genç, referandum çalışmaları kapsamında Altın Meşe Park'ta düzenlenen kahvaltı programında Diriliş Başkanları İl Başkanlığı'na bağlı yönetici ve üyelerle biraraya geldi. AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ve Diriliş Başkanları Samsun İl Başkanı Ali Öztürk'ün de yer aldığı kahvaltıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin önemini anlatan Başkan Osman Genç, 16 Nisan'da sandıktan çıkacak Evet'le gelecek nesillerin teminat altına alınacağına vurgu yaptı.

DAHA GÜZEL BİR GELECEK

Referandumda 'Evet' çıkması halinde Türkiye'nin daha da güçleneceğini ve bölgesinde söz sahibi lider ülke olacağını belirten Başkan Genç, "Yanı başımızda Suriye'de yaşananları görüyoruz. 15 Temmuz darbe girişinde olanları gördük. Vatanımızı, bayrağımızı, devletimizi koruma adına, memleketimizin istikrarı, güzel bir gelecek için herkesten 'evet' bekliyoruz. Samsun'un yarınları için Türkiye'nin istikbali için 'Evet' diyerek nesillerimizi teminat altına alacağız" dedi.

TÜRKİYE'NİN DİRİLİŞİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne Türkiye'nin ihtiyacı olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Halkımızın engin ferasetine inanıyor ve güveniyoruz. İnşallah referandumda 'evet' çıkacak. Ve 17 Nisan sabahı bambaşka bir Türkiye'ye uyanacağız. Daha güçlü, daha çok söz sahibi bir Türkiye'ye, terör örgütlerinin sesinin kesileceği, Avrupa'nın tir tir titreyeceği ve ülkemizin dirileceği yeni bir güne uyanacağız. Cenab-ı Hakk'ın takdiriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile geleceğimiz dünden daha güzel, dünden daha müreffeh olacak" diye konuştu.

15 TEMMUZ'UN CEVABI

Darbe anayasasının değişmesi gerektiğini ifade eden Genç, "Sivil bir anayasaya geçmemiz lazım. Çift başlılığın ortadan kalkması lazım. Çünkü, çabuk karar almak, hızlı davranmak, bölgemizde kuvvetli olmamız için, ülkemizin bekası için, özellikle PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi vatan hainlerinin tamamen kazınabilmesi için Evet'in çok güçlü çıkması lazım. 16 Nisan, 15 Temmuz'un cevabı olacaktır. 15 Temmuz'da milletimizin üstüne bombalar yağdıranlar 'Hayır' diyor. O zaman aziz milletimize evet demek düşer" şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Anayasa referandumunda gençlerin seçilme yaşının 25'den 18'e çekildiğini de hatırlatan Başkan Genç, şunları söyledi: "Bu referandum maddelerinde de görüldüğü gibi gençlerine güvenen bir iktidar var. 21 yaşında karanlık bir çağı kapatıp, aydınlık bir çağı açan bir ecdadın torunu olduğumuzu unutmayalım. Gençlerimize sorumluluk verelim. Onlara güvenelim. Biz güveniyoruz. Gençlerimiz her şeyi başarır. Gençlerimiz vekil de olur, belediye başkanı da olur. İnşallah en güçlü Evet'i gençlerimizden bekliyoruz."