Tokat'tan yola çıkan 60 HT 801 plakalı yolcu otobüsü, Sivas-Tokat kara yolunun Çamlıbel mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle buzlanan yolda kayarak karşıdan gelen TIR'la kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle meydana gelen kazanın ardından otobüste bulunan yolcular 112 ekiplerini arayarak yardım istedi.

Çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekibi kaza yerine geldi. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Yıldızeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralılardan 15'i Sivas'taki hastanelere sevk edildi.

Olay yerinde sıkışan TIR şoförü Hüseyin Mumcuoğlu kurtarma ekiplerinin yapmış olduğu çalışma sonucu sıkıştığı yerden çıkarılarak hastaneye götürüldü. Sıkıştığı yerde hayatını kaybeden otobüs şoförü İsmail Okur ise Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay anını anlatan bir yolcu şunları kaydetti: 'TIR'la çarpıştık, nasıl olduğunu tam anlayamadım bir anda birbirimize girdik. Büyük bir gürültü koptu her şey bir anda oldu. Yolda çok fırtına vardı çok kötüydü.'

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kurtarma ekipleri oldukça zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri yeni bir kazanın yaşanmaması için buzlanan yolda yoğun güvenlik önlemi aldı. Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz ve Sivas İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kaza yerindeki otobüs ve TIR, vinçle yoldan çekilerek trafiğin normale dönmesi sağlandı.