Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Bağcılar Spor Kompleksi'nde düzenlenen Türkiye Esnaf Buluşması'na katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, 'Millet olarak bizi bugüne ulaştıran yüksek ahlaktır. Bizde esnaf Ahi'dir, yani kardeştir, eli açıktır. Esnaf ve sanatkarların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Esnaf ve sanatkarların haksız rekabete karşı korunması gerektiğine inanıyoruz, çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz' dedi.
Son dönemde esnaflar için yapılan ekonomik düzenlemelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, Allah'ın izniyle, tüm meselelerin üzerinden gelecek dirayete, imkana sahiptir. İş dünyamız, lütfen dedikodulara, güncel tartışmalara aldırmasın, devletin verdiği teşvikleri alın, işiniz yoksa işinizi kurun, varsa geliştirin, büyütün. Göreceksiniz ki siz yürüdükçe devletiniz de sizin önünüzü açmaya devam edecektir' diye konuştu.

'İstikrarın ve güvenin garantisi olacak yeni yönetim sistemi için harekete geçtik'
7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan belirsizlikte terör olaylarının arttığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'nin geçmişte yaşadığı sıkıntıların temelinde kaos vardır, kavga vardır güvensizlik vardır. Son 14 yılda Türkiye'yi 3 kat nasıl büyüttük biliyor muşunuz. İstikrara ver güven ortamını tesis edip koruyarak bunu başardık. Fakat ne yaparsanız yapın sistem sorunlu olunca bire yere geliyor ve tıkanıyor.7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan belirsizlik ortamından ülkemizi çıkartacak adımları atmamış olsaydık bugün belki de 1990'lara dönmüş olurduk. 1990'la belki de esnaflarımızın tarihinde ilk defa sokaklara dökülüp gösteri yaptığı yıllardır. Dönemin başbakanının önüne yazar kasa fırlatmaya kadar varan bu sıkıntıları esnaflarımıza tekrar yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. İşte bunun için istikrarı ve güveni şahıslara bağlı olmaktan çıkartıp, sistemin ruhuna yerleştirmek üzere, yönetim sistemimizi değiştirme kararı aldık. Uzun zamandır düşündüğümüz, dile getirdiğimiz, hazırlığını yaptığımız bu sistemin, ne kadar gerekli olduğunu 15 Temmuz gecesi, bir kez daha gördük. Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partinin desteğiyle, Türkiye'yi darbelerin, krizlerin, kaosların sebebi olan yönetim sisteminden kurtarıp istikrarın ve güvenin garantisi olacak yeni yönetim sistemine kavuşturmak üzere harekete geçtik. Meclis üzerine düşeni yaptı. Şimdi sıra millette' dedi.

'Anayasa değişikliğine karşı çıkanlara diyoruz ki delikanlı olun ciğerimizi yiyin'
'Siyasette her türlü tercihe görüşe saygımız var ama bir şartla. Dürüst olunması delikanlı olunması şartıyla. Bizde Anayasa değişikliğine karşı çıkanlara diyoruz ki delikanlı olun ciğerimizi yiyin' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ana muhalefet, anayasa değişikliği konusunda, maalesef doğruları söylemiyor. Hatta konuştuklarının tamamı yalan, tamamı yanlış, tamamı iftira desek yeridir. Mesela diyorlar ki 'rejim değişecek, rejim tehlikede.' Yalan, rejim falan değişmiyor' şeklinde konuştu.

'Tahdit getirdiğinizde bu işin faturası yavrularımıza olacaktır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda bulunan minibüsçülerin sloganları üzerine, 'Az önce genel sekreterinizi bir mektup verdi. Mektubu okudum. Tekrar Büyükşehir Belediye Başkanımıza verdim. Kendileri arkadaşlarınızla konuşmak suretiyle inşallah bir yere varacaklar' dedi.
Tahdidin adil bir yaklaşım olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu işe tahdit getirdiğinizde bu işin faturası tüm ülkedeki yavrularımıza olacaktır. Servis taşımacılığın maliyet bir anda artacaktır şişecektir' diye konuştu.

'Tayyip Erdoğan verdiği bir sözün arkasında durur'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında servisçilerin tahdit konusundaki sloganları üzerine, 'Ben size plaka tahdidi sözü vermedim. Eğer ben plaka tahdidi söze verdiysem o günün konuşmaları ortada gelin sözümün arkasındayım. En büyük bedeli çocuklarımız öder. Hak edinmediğiniz bir şeyi kusura bakmayın hak olarak veremeyiz. Burada plakalar konusuna yapılan görüşmelerde mevcut plakaların farklılık arz eder hale getirmesi konusunda bir adım atılması arz ediliyor. Ama tahdit koyduğunuz anda bir anda piyasalarda plaklar hak edilmediği bir şekilde artacak gidecek. Kimse kapris yapıp bu kaprislere ülkeyi alet etmesin. Tayyip Erdoğan verdiği bir sözün arkasında durur. O günkü konuşmamı çıkartacağım kayıtlardan. Ben plaka sorunun halledeceğimizi söyledim tahditli plaka sözü vermedim' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye,  tüm meselelerin üzerinden gelecek dirayete, im