Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Başakşehir'de gençlerle buluştu. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde AK Parti Başakşehir Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya gençlere yeni anayasa değişikliklerini anlattı.

'15 Temmuz darbe gecesini sizler püskürttünüz'
Burada gençlere hitap eden Bakan Kaya, ' Sizler 15 Temmuz'da bu ülkenin namusunu çiğnetmediniz. Kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle bu ülkenin milli birlik ve beraberliğine sahip çıktınız. Sizler bizim gururumuzsunuz. 15 Temmuz'da daha çocuk yaşta olan şehitlerimiz var. Nasıl ki Çanakkale'de 13 yaşına şehitler verdiysek 15 Temmuzda da sizler aynı Çanakkale ruhu ile tankların üzerine yürüdünüz ve o hain darbe girişimini sizler püskürttünüz' dedi.

'AK Parti'nin en büyük gücü siz gençlersiniz'
Genç Kürsü programında gençlerle birlikte olduğunun kendisi için memnuniyet olduğunu belirten Bakan Kaya, 'Sizler bizim yeni siyaset anlayışımızda siyasi tarihimizdeki alışılagelmiş tüm siyasi ezberleri bozan AK Parti'nin sevgili genç neferlerisiniz. Sizler bizim enerji kaynağımızsınız. Toplumsal değişimi en güzel şekilde yöneten vesayet rejimlerine, terörist yapılanmalara karşı dik bir duruş ile kararlı mücadelesini sürdüren AK Parti'nin en büyük gücü sizlersiniz. 2023 ve 2071 hedeflerimizin teminatı siz gençlersiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz' şeklinde konuştu.
Bugünün Türkiye'si 15 yıl önce hayalini dahil zor kurabildiğimiz hedeflerine hızla yürüdüğünü kaydeden Bakan Kaya, ' Gençlerin bu başarı hikayemizde payının büyük olduğunu belirtti. Hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız' dedi.

'15 Temmuz gecesi BBC darbeden yana insan aradı'
Türkiye'nin bu gelişiminin ekonomimizin istikrarlı bir şekilde yürümesi siyasette güçlü bir yönetim sistemini kurma çabalarımızın birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Bakan Kaya, '15 Temmuz darbe girişimini püskürtmemizin ardından Avrupa'dan çok geç bir özür silsilesi geldi. Yaklaşık 1,5 ay boyunca nasıl bir tavır takılacaklarını bilemediler. Hatta 15 Temmuz gecesi demokrasiden ne kadar uzakta durduklarını göstermiş oldular. O gece BBC'nin yazışmalarında, maillerinde darba tarafında duran şahıslar aranıyor diye mailler dolaştı. Röportaj yapabilecek darbeden yana olan insan aradılar o gece. Demokrasiden ne kadar uzaklaştıklarını 15 Temmuz gecesi görmüştük' dedi.
'Seçme yaşı nasıl 18 ise, seçilme yaşını da 18'e getireceğiz. Gençlerle birlikte yeni Türkiye'yi daha güçlü hale gençlerimizle birlikte getireceğiz' diyen Bakan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:
'Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yüce Meclisimizin çatısı altında milletvekilliği görevi ifa etmek en az askerlik kadar kutsal bir vazifedir. Askerlik yapmadan nasıl gelecek gençler diye hissediyorlar. Ama askerlik yapmadan da gençlerimiz milletvekili olabilir. Milletvekilliği yapmak da en az askerlik yapmak kadar kutsal bir vazifedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 65 yaşının üzerinde 67 tane milletvekili var. 65 yaşının üzerindeki kişiler milleti temsil edebiliyor da, 7,5 milyon genç seçmenimiz var. Niçin 7,5 milyon seçmenimiz mecliste milleti temsil etmesin.'
Konuşmalarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya hediye takdimi sonrası program sona erdi.

Bakan Kaya: “15 Temmuz gecesi BBC, darbeden yana insan aradı’