Geçirdiği kaza sonrası, düşmeye bağlı olarak sağ pazu kemiği kırılan ve sağ kol bölgesini oynatamayan 66 yaşındaki Fikrin Bilgin isimli vatandaş, Gümüşhane'de daha önce hiç uygulanmayan bir yöntemle sağlığına kavuştu.
Geçirdiği kazanın ardından hastanede omzuna platin takılan, ancak daha sonra pazu kemiğinin dolaşımının bozulması ve de kaynamanın gerçekleşmemesi nedeniyle kolunu oynatamayan Fikri Bilgin'e Op. Dr. Yunus Demirtaş tarafından cerrahi kararı verildi. 'Ters omuz protezi' tedavisi uygulanan Bilgin, yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından kolunu kullanmaya başladı.

'Bu Tür Hastalar İçin İyi Bir Seçenek'
Gümüşhane Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yunus Demirtaş ise Gümüşhane'de ilk kez uygulanan 'Ters Omuz Protezi Tekniği'nin kullanımının giderek yaygınlaştığını ve pazu kemiğinin çok parçalı kırıklarında tedavide iyi bir seçenek olduğunu söyledi.
Bu tedavi sayesinde omuzunu günlük işleri için kullanamayan hastaların tedavi sonrası omuz eklem hareketlerinin açıldığını ağrısız bir omuza kavuştuklarını belirten Demirtaş, tedavi sonuçlarının çok daha iyi olabilmesi için hasta uyumunun şart olduğunu belirtti.
Bu ameliyatın uzun süredir rotator manşet yırtığı denilen omuzu kaldıran kas liflerinin yırtılması sonucu omuz ekleminde meydana gelen hareket kısıtlılığı ve eklem kireçlenmesinde de uygulanabileceğini belirten ve bu yöntemi Gümüşhane Devlet Hastanesinde ilk kez uygulayan Op.Dr Yunus Demirtaş, hastaya gerekli malzemenin alınmasında gerekli destekleri veren Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yöneticilerine, Devlet Hastanesi yönetimine ve ameliyat ekibine teşekkür etti.