AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, İl Başkan yardımcıları Ahmet Adıyaman, İskender Adıyaman, Abdurrahman Er ve Necmettin Yakar, Merkez İlçe Başkanı Cemal Adıyaman, parti yöneticileri Tahsin Demir, Zeki Ateş ve çok sayıda partili; referandum çalışmaları kapsamında Akçağlı, Eğercik, Boybeyi ve Çanaklı köyündeki vatandaşları bilgilendirdi.
İki ayrı köyde taziye ziyaretinde bulunan Başkan Fırat ve beraberindekiler, daha sonrada referandum çalışması hakkında vatandaşlara detaylı bilgiler verdiler.

'Referandum, Türkiye için hayatı bir önem taşıyor'
Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dileyen Başkan Fırat, daha sonra referandumun önemine değindi. Referandumun Türkiye için hayati bir önem taşıdığını söyleyen Başkan Fırat, hızlı yürütme ve güçlü bir yasama ile Türkiye'nin geleceğinin güçleneceğine, bölgesinde de adalet doğuracağını söyledi. Fırat, 'Partimiz tüm üyeleriyle bugüne kadar memleketin bekası için çalışıyor. Şunu tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz ki bizler memleket için varız. Hakkari ortak paydasının siyasi kaygıların üzerinde olması gerekiyor' dedi.