Erciş Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Erciş Kaymakamlığı Kaymakam Ferhat Kurtoğlu Konferans Salonunda anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek yaptı. Çanakkale Savaşının askeri yönünü anlatan konuşmayı ise 108. Topçu Alay Komutanlığından bir subay gerçekleştirdi.
Konuşmalardan sonra Erciş Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro gösterisi, okul korusu dinletisi yapıldı. Erciş Belediyesi tarafından şehit ailelerine bir demet karanfil ile çeşitli hediyeler protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program, ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yapılan 'Çanakkale Zaferi' konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.
Programa Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Albay Murat Yalbır, Erciş Adalet Komisyon Başkanı İsmail Ceçeci, kurum ve daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Erciş Kaymakamlığı tarafından Erciş Öğretmenevinde şehit aileleri ve gaziler onuruna öğle yemeği tertip edildi.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü