Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni İlker Kalyon'un önderliğinde okullarında patent merkezi kurdu. Okul Müdürü Kamil Ünal, öğrencilerin teknoloji tasarım dersinde yaptıkları ürünlerin okul içerisinde patentlerini aldığını kaydetti.
Türk Patent Enstitüsü'nün (TPE) benzer bir uygulamasını okulda yaparak öğrencilere bir ürün geliştirdiklerinde izleyecekleri yolu öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Ünal,'Bir diğer amacımızda milli seferberlik kapsamında milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik bir çalışma yapmak. Öğrencilerimiz yapmış oldukları projeler için okulda açılan stantta başvuru yapıyor. Yapılan başvuru ve kayıt işlemlerinin ardından öğrencinin projesi değerlendirmeye alınıyor. Komisyon tarafından proje incelenerek patent işlemleri onaylanıyor. Patent yasalarının amacı buluş, yenilik, yaratıcı fikirleri teşvik etmek ve sanayide uygulanmasını sağlamaktır. Bizde bu kapsamda böyle bir uygulama ile öğrencilerimizi teşvik etmek istiyoruz' dedi.
Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni İlker Kalyon ise öğrencilerin ufuklarını açarak proje üretmelerine teşvik sağlamasını arzu ettiklerini söyledi.

Öğrencilere yönelik patent merkezi kuruldu